pátek 27. prosince 2013

Nový rok, nový život




73 futbalistov Primery môže od 1. januára začať rokovať o svojej budúcnosti s novými klubmi.


So začiatkom roka 2014 prichádza pre mnohých hráčov možnosť rozhodovať o svojej budúcnosti bez toho, aby im do toho hovoril ich súčasný klub, kde budú pôsobiť ešte aspoň do leta, keď im vyprší platný kontrakt.

Pre verejnosť je asi najzaujímavejší ďalší futbalový osud Xabiho Alonsa. Ani Real Madrid, ani samotný hráč sa doposiaľ nevyjadrili ohľadne jeho najbližšej budúcnosti.  

Ďalším „veľkým“ menom je brankár Barcelony Víctor Valdés. Tento prípad je špecifický tím, že gólman sa jasne vyjadril, že v Barcelone ďalej pokračovať nebude. Týmto ale problémy pre culés nekončia. Klub by mal pracovať na predĺžení zmlúv s tromi hráčmi prvého mužstva. Sú nimi obrancovia Marc Bartra a Martín Montoya a muž stojaci pri súčasnom Valdésovom zranení v barcelonskej svätyni – José Manuel Pinto.

Zaujímavé mená sa nachádzajú aj mimo kádra pusiniek a azulgranas. Aj Patrick Ebert sa môže sľúbiť inému klubu ako je jeho aktuálny – Valladolid.

Takisto David Villa z Atlética má možnosť poobzerať sa do okolitého klubového sveta.

Klubom, ktorý sa spomedzi španielskej prvoligovej spoločnosti musí najviac posnažiť, aby mu na konci ročníka neušlo kopu hráčov, je Rayo Vallecano. V júni končí zmluva desiatim hráčom jeho prvého tímu.

3 komentáře:

  1. Jestli klub neprodlouží smlouvu s největším srdcařem tak at si mě nepřeje

    OdpovědětVymazat
  2. Villa dúfam neodíde alebo je ešte stále jednoznačne najslabší hráč Atlética, Sebyk? to sa nepýtam ironicky, ale nech tam ostane, aj z titulu pre Atlético by som sa hlavne kvôli nemu aj tešila

    OdpovědětVymazat
  3. X.Alonso své působení v Realu v létě ukončí. Jsem zvědav zda půjde domů na sever.

    OdpovědětVymazat