sobota 17. května 2014

Atletico slaví mistrovský titul

3 komentáře:

Atletico Madrid se stalo vítězem nejvyšší španělské fotbalové soutěže pro rok 2013/14. O svém triumfu rozhodli čevenobílí sobotní remízou na hřišti FC Barcelona, díky které si na čele tabulky udrželi náskok před svým dnešním soupeřem. Tým trenéra Diega Simeoneho tak zakončil sezonu na 90 bodech. Argentinský lodivod se stal teprve třetím mužem, který s Atleticem slavil titul jako hráč i jako trenér. Skončilo desetileté období panování Realu Madrid a Barcelony (od triumfu Valencie v roce 2004 nevyhrál La Ligu jiný celek než tyto dva giganti). Atletico sice zvítězilo v lize po dlouhých 18 letech, tradiční oslavy u sochy Neptuna na Plaza de Canovas del Castillo však nejspíše budou střídmější - Atletico po finále ligové soutěže čeká bitva o ještě jeden pohár - ten ušatý.

Martino opouští Barcelonu

3 komentáře:

Gerardo "Tata" Martino nebude pokračovat ve funkci trenéra FC Barcelona. Oznámil to na tiskové konferenci bezprostředně po sobotním utkání, ve kterém jeho svěřenci nedokázali porazit Atletico a mistrovský titul pro letošní sezonu jim tedy unikl. Ačkoliv měl Tata v Barceloně smlouvu ještě na příští ročník, obě strany se dohodly na jejím předčasném ukončení. Mužstvo tak opouští po jediné sezoně, během níž přibila do vitríny katalánského velkoklubu pouze trofej pro vítěze španělského superpoháru.

čtvrtek 15. května 2014

„Prežil som sen miliónov chlapcov.“

2 komentáře:

Aj to povedal na rozlúčku veľký kapitán. Carles Puyol sa dnes lúčil s klubom, v ktorom prežil celý svoj doterajší futbalový život. Fenomenálny stopér opúšťa Barcelonu.

středa 14. května 2014

Finále EL: Slabou Sevillu donesli k trofeji ještě slabší rozhodčí

17 komentářů:

středa 14.5.

20:45  Sevilla - Benfica  1:0 po penaltách

Juventus Stadium, Turín
rozhodčí: Felix Brych

úterý 13. května 2014

Pohled na tribuny 37. kolo

2 komentáře:
ATHLETIC BILBAO - Real Sociedad San Sebastian

O menších a väčších zlyhaniach – Zhrnutie 37. kola Primera División

3 komentáře:

V Španielsku vládnu emócie. Peknou ilustráciou je tréner Atlética Cholo Simeone.

Tak to v Španielsku vyšlo – vzrušenie do posledného kola, o titule sa v ňom rozhodne v priamom súboji. Zainteresovaná (v 37. kole ešte) trojka si veľmi dobre uvedomovala, o čo sa hrá, ako veľmi záleží na bodoch z tohto kola... a všetci zlyhali. Atlético zvládlo aspoň vyrovnať, Barcelona aspoň neinkasovať a Real nezvládol nič, takže ten je z boja o ligový titul vonku. V boji o záchranu je to komplikovanejšie vzrúšo, o možných konečných variantách vyčerpávajúco informoval aimar.

Prvých 30 mien pre MS

3 komentáře:

Vicente Del Bosque určil predbežný zoznam hráčov pre brazílsky svetový šampionát. Zahŕňa 30 futbalistov. Nováčikmi sú Carvajal a Iturraspe.