sobota 7. června 2014

Segunda División - závěrečné kolo

6 komentářů:
Vítězem Ligy Adelante se stal Eibar, druhým postupujícím je Deportivo La Coruña.
Dvojice pro play-off jsou Cordoba - Murcia a Las Palmas - Sporting.
Sestupují Hercules, Jaén, Real Madrid Castilla a Mirandés.

Diego Costa: "Scolari sa mi nikdy neozval"

4 komentáře:
Zatiaľ ešte stále útočník Atlética a jeho najlepší strelec v uplynulej sezóne, Diego Costa poskytol interview, v ktorom sa zameral na svoje médiami prepierané rozhodnutie reprezentovať Španielsko, napriek tomu, že je rodeným Brazílčanom. 25 ročný hráč mimo iné uviedol, že nikdy nebol kontaktovaný zo strany trénera Kanárikov, Luiza Felipeho Scolariho a že medzi spoluhráčmi z La Rojy bol veľmi dobre prijatý.

pátek 6. června 2014

Al Thani opouští Malagu

3 komentáře:

Vlastník fotbalové Malagy, šejk Al Thani, odchází z klubu. Oznámil to dnes na svém twitterovém účtu. Důvodem jeho odchodu je dle jeho prohlášení nedostatek "respektu a uznání". Naplnil tak své hrozby, že klub opustí, pokud jeho projektu Ciudad Deportiva a prodeji stadionu La Rosaleda nevyjdou vstříc místní veřejné instituce. Během svého čtyřletého působení v andaluzském klubu investoval do vylepšení hráčského kádru přes 150 milionů euro. Na La Rosaledě se tak díky němu představili hráči jako Santi Cazorla, Joaquín, Toulalan nebo Demichelis. Malaga se pod jeho vedením dostala do prestižní Ligy Mistrů, kde byla nesmírně blízko postupu do semifinále, nakonec však odešla ze čtvrtfinálového souboje s Dortmundem poražena. V následujícím roce byl klub potrestám zákazem startu v evropských pohárech pro porušení pravidel finančního fair-play. V poslední době již šejk do klubové pokladny žádnými prostředky nepřispíval.

čtvrtek 5. června 2014

Pique ohlásil Fabregasův odchod

10 komentářů:

Gerard Pique se na středeční tiskové konferenci národního týmu ve Washingtonu postaral o pořádné pozdvižení. Před samotným vystoupením hráčů a trenéra před novináři v rámci reprezentačního soustředění Pique s rukou před ústy hovořil s del Bosquem o přestupu svého klubového spoluhráče Cesca Fabregase, o kterém se se nejen ve španělských médiích živě spekuluje již delší dobu. Celou tuto konverzaci ovšem zachytily kamery a mikrofony španělské televize TVE, která si ji pochopitelně nenechala pro sebe. Pique del Bosquemu pověděl o tom, jak mu spoluhráč sdělil, že jeho přestup už je uzavřen a že odchází za 33 milionů euro. Ačkoliv Cescovo jméno v rozhovoru přímo nezazní, není složité se domyslet, o kom je řeč. O Fabregase má podle posledních zpráv zájem několik anglických klubů.

středa 4. června 2014

Diego Costa a Filipe opouštějí Atletico

3 komentáře:

Zatím nejdelší přestupová sága léta je podle všeho u konce. Útočník Atletica Diego Costa se stěhuje do Chelsea, která zaplatí jeho výkupní klauzuli 40 milionů euro. Podle BBC už se brazilsko-španělský střelec podrobil zdravotní prohlídce. Do Chelsea zamíří také levý obránce španělského mistra Filipe Luis, tak jako v případě jeho spoluhráče to bude díky zaplacení jeho výkupní klauzule (24 milionů) londýnským klubem.
Jeho náhradou se stane podle očekávání Guilherme Siqueira, s jehož mateřským klubem Granadou je Atletico již domluvené na přestupové částce 10 milionů euro. Další posilou Colchoneros se výměnou za 3 miliony euro stal brankář Getafe Miguel Angel Moya, který po podstoupení zdravotní prohlídky podepíše na stadionu Vicente Calderona smlouvu na tři roky.

Vo výbere Ligy majstrov 7 hráčov Realu Madrid

Žádné komentáře:

Technická skupina Európskej futbalovej únie (UEFA) zverejnila výsledky svojho hlasovania o najlepší tím nedávno skončenej edície LM. Ide o 18 hráčov (bez určenia základnej jedenástky), čiže o počet futbalistov, koľkých môže tréner nominovať na zápas tejto európskej súťaže.