sobota 9. srpna 2014

Barcelonu posílí Vermaelen

2 komentáře:

FC Barcelona získala další posilu do obrany, dres katalánského týmu bude od nové sezony oblékat Thomas Vermaelen. Belgický reprezentant přichází z anglického Arsenalu, Barcelona za něj do Londýna pošle 19 milionů euro. Vermaelen podepíše smlouvu na 5 let v neděli, kdy bude také oficiálně představen fanouškům. Barcelona, tým tradičně se pyšnící svou filozofií budování kádru z vlastních odchovanců, tak v letním přestupovém období utratila za posily již více než 150 milionů euro.

pátek 8. srpna 2014

Los posledních předkol LM a EL

Žádné komentáře:

Španělské týmy už znají jména soupeřů, kteří jim budou stát v cestě do základních skupin evropských pohárů. Páteční los v Nyonu nebyl příliš příznivý pro Athletic, který pro účast ve skupině Ligy mistrů musí překonat Neapol. Pro italský celek není španělská kopaná velkou neznámou - v jeho kádru najdeme Albiola, Callejona nebo Higuaina, trenérem je Rafa Benitez. První zápas se odehraje 19. srpna v Neapoli, odveta pak 27. srpna v Bilbau.
Ani los Evropské ligy španělské týmy nejspíše nepotěšil - Villarreal pocestuje do Kazachstánu, kde změří síly s Astanou, Real Sociedad čeká cesta do ruského Krasnodaru. Žlutá ponorka má výhodu odvety na svém stadionu, La Real začíná svůj dvojzápas na domácím hřišti. První zápasy jsou naplánovány na 21. srpna, odvety se odehrají o týden později.

čtvrtek 7. srpna 2014

Murcia si v nasledujúcej sezóne Segundu nezahrá

8 komentářů:
Okolo 8 000 fanúšikov protestovalo v uliciach Murcie.

Už je oficiálne potvrdené, že v sezóne 2014/15 nenastúpi do súťaže Liga Adelante Murcia. Nahradí ju Mirandés.

Mistr světa pro Valencii

2 komentáře:

Valencie získala další zajímavou posilou, na Mestalle se od příští sezony představí Shkodran Mustafi. Německý obránce, který byl členem vítězného týmu na Mistrovství světa v Brazílii, přichází ze Sampdorie Janov za 8,5 milionu euro. Mustafi ve Valencii ve čtvrtek ráno úspěšně podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na 4 roky. Po Rodrigovi z Benficy se tak stal druhou letní posilou Valencie, kterou by měli fanoušci na Mestalle vídat v sezoně 2014/15 v základní sestavě.

středa 6. srpna 2014

Benzema predĺžil v Reale do roku 2019

3 komentáře:

Real Madrid dnes oznámil predĺženie zmluvy s francúzskym útočníkom Karimomo Benzemom do 30. júna 2019. Predchádzajúci kontrakt mu mal vypršať v lete 2015.

úterý 5. srpna 2014

Xavi ukončil reprezentační kariéru

4 komentáře:

Španělský výběr opouští jedna z jejích největších ikon, své rozhodnutí vzdát se reprezentačního dresu dnes oznámil Xavi Hernandez. "Moje reprezentační etapa skončila, od této chvíle jsem jen jedním z fanoušků," prohlásil na dnešní tiskové konferenci barcelonský záložník. Do historie vstoupí jako jeden z architektů nejlepšího španělského výběru všech dob. Premiéru v seniorské reprezentaci si připsal v listopadu 2000 proti Holandsku, dohromady oblékl dres La Rojy ve 133 utkáních, ve kterých vstřelil 12 branek. Do reprezentačního důchodu odchází jako mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy.