sobota 30. srpna 2014

Cholova stovka

Žádné komentáře:

Zápas 2. kola La Ligy proti Eibaru bude pre Diega Simeoneho stým v pozícii trénera Atlética Madrid a nikto nepochybuje o tom, že Cholo už je natrvalo zapísaný v histórii madridského klubu.

pátek 29. srpna 2014

Žreb LM a EL 2014/15

2 komentáře:



Začátek nové éry

1 komentář:

Vicente del Bosque v pátek zveřejnil nominaci španělské reprezentace pro přátelský zápas s Francií a kvalifikační utkání s Makedonií. Po nepovedeném Mistrovství světa je v kádru několik nových tváří, mnoho tradičním účastníků reprezentačních srazů chybí. Xavi a Xabi Alonso ukončili reprezentační kariéry, oproti týmu z Brazílie chybí také  Piqué, Reina, Javi Martínez, Mata, Villa a Torres. První reprezentační start si mohou připsat Kiko Casilla, San José, Raúl García a Paco Alcácer. S Francií se La Roja utká 4. září v Paříži, Makedonii přivítá 9. září ve Valencii.

Kompletní nominace:

čtvrtek 28. srpna 2014

Athletic si zahraje Ligu mistrů

1 komentář:

Athletic Club se po 16 letech znovu podívá do základní skupiny nejprestižnější evropské klubové soutěže. Rozhodla o tom středeční odveta na novém San Mames, ve kterém domácí zaslouženě porazili Neapol 3:1. Baskové pohodlně drželi postupový výsledek z prvního zápasu celý první poločas. Po změně stran se sice trefil Hamšík, ale Aduriz dvěma góly po chybách obrany italského týmu zápas otočil. Konečnou podobu dal výsledku po zajímavě vyřešené ofsajdové situaci Ibai. O dalších soupeřích týmu z Bilbaa se rozhodne ve čtvrtek v 17:45, kdy je na programu los základních skupin. Athletic na poslední chvíli proklouzl do třetího výkonnostního koše, určitě se tak vyhne Liverpoolu nebo Leverkusenu. Které týmy se postaví Athleticu do cesty v další fázi soutěže?


středa 27. srpna 2014

LFP se nelíbí výdaje Atletica

3 komentáře:

Atletico Madrid v tuto chvíli vyplácí svým hráčům více peněz, než mu povolují normy stanovené vedením španělské ligy. Atletico tak do konce ligy musí tyto nesrovnalosti napravit a dostat se zpět pod platový strop, jinak mu ze strany LFP hrozí sankce, v nejkrajnějším případě až vyloučení z Primera Division. Kádr mistrovského klubu tak zřejmě opustí několik fotbalistů. Nejvíce se hovoří o Insuovi a Alderweireldovi, v případě příchodu další posily na Calderon by si mohl balit kufry i Cristian Rodriguez. Současný platový limit Atletica je vypočítán na 100 milionů euro. Po odečtení nákladů na mládežnické celky a akademii, rezervy na vyplacení bonusů a platy realizačního týmu disponuje Atletico maximálním rozpočtem na platy hráčů prvního týmu v hodnotě zhruba 80 milionů euro.

úterý 26. srpna 2014

O úvode v znamení domácich - Zhrnutie 1. kola Primera División

4 komentáře:
Fiesta Eibaru

Cez víkend sa v Španielskeu rozbehli ligové zápolenia novej sezóny. Jediným tímom, ktorý dobyl súperov štadión, bol Villarreal. Bodovať vonku naplno nedokázal ani obhajca titulu - Atlético Madrid.

pondělí 25. srpna 2014

O Duchovnom otcovi, Zlatých malinách, Macejkovi, Sionkovi a ďalších momentoch jedného skvelého výletu

5 komentářů:

Aj toto leto mohlo byť pre všetkých, čo chceli, (pravé) futbalové. Už len preto, že v Brazílii sa hrali MS. V akcii boli najlepší futbalisti sveta. Ale aj pre všeličo iné.

Simeone dostal trest na osem zápasov

4 komentáře:

Argentínsky tréner Colchoneros, Diego Simeone, sa dnes od disciplinárnej komisie dozvedel znenie trestu za svoje vylúčenie v odvete Supercopy proti Realu Madrid, hraného v piatok na Calderóne. Pripomeňme, že Cholo si neudržal nervy na uzde v situácii, keď Juanfran po ošetrení márne čakal na pokyn rozhodcov, aby sa mohol zapojiť späť do hry, čo súper Atlética v danej chvíli pretavil v mohutný tlak. Simeone ostro protestoval a štvrtého arbitra počastoval pohlavkom po zátylku, po svojom vylúčení ironicky tlieskal rozhodcom a následne spoza striedačky z tribúny aj napriek upozorneniam naďalej odovzdával pokyny lavičke.