čtvrtek 30. října 2014

Raúl mieri do New Yorku

Žádné komentáře:
New York Cosmos, klub druhej najvyššej súťaže v rámci futbalového systému USA - NASL, oznámil, že jeho dres oblečie legenda Realu Madrid Raúl González Blanco.

středa 29. října 2014

Najlepšia La Liga histórie

4 komentáře:
Tiež troška jazyková zmiešanina

Práve zažívame najvyrovnanejšie ligové súperenie v dejinách španielskej Primera División. 
Liga dvoch, liga troch, liga piatich... Možno polemizovať, či je La Liga momentálne naozaj taká otvorená, ako tomu napovedaná aktuálna tabuľka; práve štatistika však dokazuje, že po deviatich odohraných kolách je vo svojej hornej päťke silná ako nikdy predtým.

úterý 28. října 2014

Najlepší v Lige Adelante

Žádné komentáře:

Aj Segunda División má už oficiálne svoje najväčšie osobnosti sezóny 2013/14. Tým najúspešnejším, t.j. najlepším hráčom sa stal Julio Álvarez z Numancie.

Cristiano Ronaldo kráľom La Ligy

Žádné komentáře:

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid vystriedal na tróne pre najlepšieho hráča Primery barcelonského Messi.

23 kandidátov na zisk Zlatej lopty FIFA 2014

Žádné komentáře:
Už je známy zoznam obsahujúci 23 mien uchádzačov o Zisk zlatej lopty, t.j. ceny pre najlepšieho futbalistu za prebiehajúci rok. 1. decembra FIFA a France Football oznámia trojicu finalistov a víťaz bude vyhlásený 12. januára 2015 v Zürichu.

pondělí 27. října 2014

O Clásicu pre Real a ďalších trojkách a jednotkách - Zhrnutie 9. kola Primera División

Žádné komentáře:
Vernými culés nejaká prehra neotrasie. Aj keď, ako si bolo možné prečítať na internete: Tá vpravo vyzerá, ako keby za trest plietla kapitánsku pásku pre Real.

Vo víkendovom ligovom kole boli v Španielsku dvakrát úspešnejší domáci - 18:9, 5-3-2, 17:7. Najsledovanejší súboj medzi Realom Madrid a Barcelonou skončil výhrou pre domácich v pomere 3:1. Gólov mohlo byť v zápase na oboch stranách aj viac, no barcelonskí ešte môžu byť spokojní... V piatok a v sobotu dominovali v skóre jednotlivých duelov trojky a jednotky. V nedeľu sa to trocha zmenilo, ale v celom kole nedali hostia viac ako jeden gól.