pátek 22. listopadu 2013

Real Valladolid - CA Osasuna 0:1

6 komentářů:

    V úvodu 14. kola hostil Valladolid předposlední Osasunu.

Quique Sanchez Flores obviněn z nekalého obohacení na přestupu Žigiče

5 komentářů:

Do potíží se však nedostal jenom bývalý trenér Los Che, ale i bývalý sportovní ředitel klubu z Mestally Miguel Angel Ruiz. Oba jsou obviněni z přijetí částky 725 tisíc eur za přestup Nikoly Žigiče do Valencie.

Real Sociedad prodávat nepotřebuje, k odchodům ale dojít může

1 komentář:


   
Real Sociedad si loni vybojoval účast v předkole Ligy mistrů a v létě prošel přes Lyon do základní skupiny. V té se mu zatím nedaří a ideální to není ani ve španělské nejvyšší soutěži

Feghouli oslavil postup na MS neúčastí na tréninku

6 komentářů:

©Marca.com

Sofiane Feghouli se v úterý večer podílel na výhře výběru Alžírska nad Burkinou Faso, která pro jeho zemi znamela zajištění postupu na mistrovství světa do Brazílie. Následující den se ovšem Feghouli, narozdíl od ostatních reprezentantů v kádru Valencie, nedostavil na týmový trénink. V místních médiích se okamžitě začalo spekulovat, že důvodem hráčovi absence byla účast na oslavách postupu. Ve čvrtek dopoledne do tréninkového centra v Paterně dorazil, trénoval však pouze individuálně. Večer pak mělo alžírské ofenzivní eso na programu schůzku s trenérem a prezidentem klubu Později se na oficiálním webu Valencie objevilo prohlášení, které oznamuje, že klub vyslechl zdůvodnění hráčova opoždění od hráče samotného i vedení alžírské reprezentace. Na jejich základě klub uznává, že toto zpozdění bylo způsobeno událostmi mimo Feghouliho kontrolu a celou věc tímto považuje za uzavřenou.

Novináři se snažili do celé aféry zatáhnout i ostatní hráče Valencie, kteří si plnili reprezentační povinnosti. Joao Pereira v úterý odehrál za Portugalsko celý zápas, ve středu však již ve Valencii normálně trénoval, přestože také jeho národní tým zvítězil a postoupil do Brazilíe. Na otázky novinářů odpověděl, že on ve středu trénoval, protože se to od něj jako od profesionála očekává. Odmítl ovšem z Feghouliho dělat obětního beránka. "Lidé by s ním měli mít trpělivost. Dostat se na mistrovství světa je pro Alžírsko velký úspěch", prohlásil Pereira na čtvrteční tiskové konferenci. "Feghouli je mladý. To, co udělal, není správné, ale už se to stalo", dodal portugalský sympaťák.

čtvrtek 21. listopadu 2013

Primera División - Jornada 14

27 komentářů:



pátek 22. listopadu
21:00  Valladolid - Osasuna

sobota 23. listopadu
16:00  Barcelona - Granada
18:00  Socidad - Celta
20:00  Almería - Real Madrid
22:00  Atlético - Getafe

neděle 24. listopadu
12:00  Levante - Villarreal
17:00  Rayo - Espanyol
19:00  Elche - Valencia
21:00  Sevilla - Betis

pondělí 25. listopadu
22:00  Málaga - Athletic

Brankářská otázka v Barceloně

8 komentářů:
Víctor Valdés nejen, že nezabránil úterní porážce Španělska 1:0 v Johannesburgu od Jižní Afriky, ale ještě se během zápasu zranil.


U brankářů nepříliš časté zranění lýtkového svalu by mělo jedničku FC Barcelona vyřadit ze hry až do konce roku. Sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta je touto zprávou pochopitelně zklamán, zároveň je však přesvědčen, že kterýkoliv z možných náhradníků, tedy veterán Pinto nebo mladí Oier a Masip si povedou dobře.

Barcelona stále hledá i nového brankáře pro příští sezónu, kdy má Valdés po konci smlouvy odejít. Viceprezident Bartomeu potvrdil, že ve zúženém okruhu kandidátů zůstávají i Marc-André ter Stegen z Borussie Mönchengladbach a Pepe Reina, momentálně hostující v Neapoli z Liverpoolu. Bartomeu také připustil, že jméno nové posily by mohlo být oznámeno už v lednu.
O post jedničky chce stále bojovat i José Manuel Pinto, který v nedávném rozhovoru přiznal, že Valdés je nyní v neuvěřitelné formě, ale věří, že by mohl v příští sezóně zaujmout jím uvolněné místo. Pintovi se tedy při Valdésově zranění naskýtá nečekaná šance prokázat své kvality okamžitě.

středa 20. listopadu 2013

Znaky a vlajky Španělska ve španělském fotbale I

8 komentářů:


Heraldika a Vexilologie - dvě vědy, z nichž první se zabývá znaky a druhá vlajkami. My si uděláme malý heraldicko - vexilologický průzkum provincií a měst, ve kterých hrají dvě nejvyšší španělské fotbalové soutěže.


První díl se věnuje nejpočetněji zastoupenému autonomnímu společenství - Andalusii. Osm celků pochází z nejlidnatější regionu Španělska, jenž je také druhé největší autonomní společenství španělského království. Leží na jihu Pyrenejského poloostrova na pobřeží Středozemního moře a Atlantského oceánu a jeho hlavním městem je Sevilla.


Znak Andalusie    Vlajka Andalusie
Znak Andalusie - Vlajka Andalusie



 Znak provincie    Vlajka provincie    Sevilla – znak    Sevilla – vlajka
Znak provincie Sevilla - Vlajka provincie Sevilla - Znak města Sevilla - Vlajka města Sevilla
FC SEVILLA a REAL BETIS BALOMPIÉ
Sevilla cf 200px.png    Real betis logo.svg



Znak provincie    Vlajka provincie    Almería – znak    Almería – vlajka 
Znak provincie Almeríe - Vlajka provincie Almeríe - Znak města Almeríe - Vlajka města Almeríe
UD ALMERÍA
UD Almería logo.svg




Znak provincie    Vlajka provincie    Cádiz – znak    Cádiz – vlajka
Znak provincie Cádiz - Vlajka provincie Cádiz - Znak města Cádiz - Vlajka města Cádiz
 CÁDIZ CF
logo


     Vlajka provincie    Bandera de Huelva    Escudo de Huelva
 Znak provincie Huelva - Vlajka provincie Huelva - Znak města Huelva - Vlajka města Huelva
 RC RECREATIVO HUELVA
Recreativo Huelva logo.svg




 Znak provincie    Vlajka provincie    Granada – znak   Granada – vlajka
 Znak provincie Granada - Vlajka provincie Granada - Znak města Granada - Vlajka města Granada
 GRANADA CF
Granada CF logotipo.svg



Znak provincie    Vlajka provincie    Escudo de Jaén    Bandera de Jaén
 Znak provincie Jaén - Vlajka provincie Jaén - Znak města Jaén - Vlajka města Jaén
REAL JAÉN CF 
Real Jaén CF logo.svg




 Znak provincie    Vlajka provincie   Málaga – znak   Málaga – vlajka
 Znak provincie Málaga - Vlajka provincie Málaga - Znak města Málaga - Vlajka města Málaga
 MÁLAGA CF
Málaga CF.png




Příště se podíváme na znaky a vlajky provincií a měst BBVA ligy a Ligy Adelante, regionu, které je zastoupeno druhým nejvyšším počtem týmů - Comunidad Valenciana - Valencijské společenství.

Valencia a Atletico sledují Osvalda

23 komentářů:
Podle britského tisku by se v lednu mohly naplnit dvě touhy vzájemným uspokojením. Východošpanělská Valencia má problémy v útoku a ráda by tak přivedla nějakého střelce. Útočník Southamptonu Pablo Osvaldo se pro změnu po svém letním přestupu nemůže na Ostrovech prosadit a rád by změnil klima. Ovšem kartami může zamíchat i madridské Atletico, které by rádo ještě zvýšilo svoji už v současnosti úctyhodnou ofenzivní sílu.


Argentinský rodák reprezentující Itálii Pablo Daniel Osvaldo přestoupil letos v létě z italského AS Řím do anglického Southamptonu. Jeho novému zaměstnavateli se v aktuálním ročníku Premier League daří až nad očekávání dobře a v probíhající reprezentační přestávce dlí na třetí příčce ligové tabulky pouhé tři body za prvním Arsenalem a bod za druhým Liverpoolem. Za sebou tak prozatím nechává velkokluby zvučných jmen Chelsea, Manchester United, Tottenham či Manchester City. Forma týmu však není v přímé úměře s formou Osvalda. Italský reprezentant dosud za Saints nastoupil osmkrát z jedenácti odehraných kol, pouze šestkrát v základní sestavě a radost z gólu poznal pouze jednou.

Osvaldův krajan na lavičce Southamptonu Mauricio Pochettino sice předpovídal, že se útočník stane po navyknutí britskému stylu hry jedním z nejlepších hráčů na Ostrovech, ale prozatím tomu nic nenasvědčuje a svoji šanci tak větří jiné týmy, které by často poněkud problematickému fotbalistovi rády nabídly změnu prostředí. V prvé řadě je ve hře návrat do Itálie, po Lecce, Fiorentině, Bologni a AS Řím by na sebe Osvaldo mohl dle různých spekulací obléci buď černobíle pruhovaný dres Juventusu, nebo černomodře pruhovaný dres Interu Milán. Ovšem ozývají se též zájemci z Pyrenejského poloostrova, kde si Osvaldo udělal jméno během necelých dvou sezón hraní za barcelonský Espanyol. Do země úřadujících mistrů světa i Evropy by italského Argentince rády nalákaly fotbalové kluby Valencia CF a Atletico Madrid.

Valencii v létě opustila dvojice Nelson Valdez a Roberto Soldado a především odchod druhého jmenovaného znamenal odliv nezanedbatelného počtu nastřílených gólů. Novým posilám Helderu Postigovi a Dorlanu Pabonovi se prozatím nepodařilo nalézt ty správné střelecké kopačky, i když třeba druhý jmenovaný je v těžké situaci, neboť i když přicházel jako posila na hrot, tak trenér Miroslav Djukic ho většinou využívá na křídle a Pabon tak nemá příležitost ukázat se v tom nejlepším světle. To Atletico Madrid takové starosti nemá. Druhý nejpopulárnější madridský klub sice v létě opustil kanonýr mimořádných kvalit Radamel Falcao, ale nezaujatý pozorovatel by si toho při pohledu na výsledky Atletica v této sezóně nemusel ani všimnout. Důvodem je až nečekaná střelecká potence Diega Costy, který zastiňuje i v létě příchozího Davida Villu, jenž má již nejlepší léta nejspíš za sebou. Ale spoléhat se jen na jednoho útočníka by bylo riskantní a proto by ani v Madridu posilou do útoku jistě nepohrdli.

úterý 19. listopadu 2013

Gato v Madridu

26 komentářů:


V roce 2010 jsem navštívil Madrid. Celé dny jsem procházel Madrid, poznával jeho nejvýznamnější památky, místa spojená s Realem Madrid a samozřejmě byl na zápase Realu Madridu. Na počátku května přivítal Madrid na Stadiónu Santiaga Bernabeau Osasunu.

Zápas byl bohatý na góly a napínavý až do konce. O třech bodech pro domácí a výhře 3:2  rozhodl Cristiano Ronaldo až v 89. minutě.

Rozhodl jsem se, že Vám v krátkosti ukáži pár fotek.


1.
Po příletu do Madridu rychle hledat hotel, rychle hledat ESB... A na dodržení pitného režimu nezbyl čas. Kdo by pak odmítl láhev kvalitního vína?


2.
Druhý den musíte okamžitě absolvovat prohlídku Santiago Bernabeau. Ten pocit při příchodu na stadión je nezapomenutelný. Blaženého úsměvu se nemůžete zbavit několik hodin.



3.
 
Samozřejmě je čas na legrační fotografie...



  4.
...chvíli posedět a dát nohám odpočinek...
 (35 zastávek metrem z hotelu na ESB vestoje bylo peklo)



5.
...ale musí zbýt čas na pivko. Být na ESB a nedat si tam pivo?



6.
Poznáte také zajímavé a důležité věci. Bez tohoto by například tohoto hráče nepustili na trénink...



7.
Všimněte si pohledu do země. Snažil jsem se v cizí zemi předcházet problému, působit nenápadně.



8.
Na Plaza Cibeles musí každý Madridista povinně.



9.
Sem je to již nepovinné...



10.
...fanoušci Atlética (jeden na lavičce) nejsou zrovna přátelští.



11.
Velmi blízké okolí stadiónu Vicente Calderona má i své krásy.



12.
Madrid je plný těchto vozů  neznámé značky. Jsou na každém rohu. Všude. Stovky a stovky.



14.
Tady měli zavřeno. :-(  [Palacio Real de Madrid]



15.
Madrid je multikulturní centrum. Potkáte řadu fanoušku různých klubů. Třeba Valencie. Zde jen na Placa Mayor.



16.
Před každou společenskou akcí je povinnost se slušně obléknout a nepohoršovat nepatřičným oblečením své okolí.



17.
 Hodinu před zápasem se scházejí diváci...



 18.
 ...a fanoušci.



 19.
 Tři body jsou doma. Tak zas někdy...