pátek 20. prosince 2013

Novým trenérem Valencie se stane Pizzi

7 komentářů:

Juan Antonio Pizzi nahradí Miroslava Djukice ve funkci trenéra Valencie. To je podle argentinských médií výsledek složitých jednání mezi španělským celkem, San Lorenzem a argentinským trenérem. Jeho dosavadní klub se totiž svého kouče nechtěl vzdát bez boje a nakonec si za předčasné ukončení smlouvy přijde na 200 000 euro. Pizzi, který nedávno oslavil se San Lorenzem titul v argentinské lize, chtěl dle vlastních slov vést svůj tým v prestižní Copa de Libertadores, nakonec však převážila chuť zkusit angažmá v Evropě. Důležitou úlohu sehrál v jednáních mezi kluby nový člen vedení sportovního úseku Valencie Roberto Fabian Ayala, bývalý obránce Los Che a Pizziho krajan.

Pizzi španělské prostředí dobře zná, jako hráč působil v Tenerife, Barceloně a právě ve Valencii. Ač Argentinec, na mezinárodní úrovni reprezentoval Španělsko, za které si v letech 1994 -98 připsal během 22 startů 8 branek.

čtvrtek 19. prosince 2013

Šestnáctifinále Copa del Rey - odvety

11 komentářů:
17., 18. a 19. prosince pokračuje španělská pohárová soutěž. Jen ve 4 z 16 úvodních zápasů jeden z týmů zvítězil o 2 branky nebo více a polovina zápasů skončila remízou, takže se jistě dočkáme napínavých odvet.

středa 18. prosince 2013

úterý 17. prosince 2013

Bitva o Zlatý míč

3 komentáře:

Los Youth League

2 komentáře:


     Krom Ligy mistrů a Evropské ligy byla rozlosována také jarní část Youth League. Všechny týmy, kterým se do jarní části podařilo postoupit již znají nejen své soupeře v osmifinále, ale také i možné soupeře v kolech dalších. Rozlosován byl celý pavouk.

Statistické zajímavosti po 16. kole

6 komentářů:

V Seville skončila éra prezidentství Jose Marii Del Nida. Klub pod jeho vedením odehrál ve všech soutěžích 597 zápasů s bilancí 296 výher, 120 remíz a 181 proher při celkovém skóre 960:675. Pod Del Nidem měli první tým na starost postupně tito trenéři: Caparrós (144 zápasů na lavičce), Juande Ramos (133), Jiménez (136), Álvarez (21), Manzano (48), Marcelino (27), Míchel (40) a Emery (48).

Real Madrid letos vstřelil v základní skupině Ligy mistrů 20 branek. Vyrovnal tak rekord Manchesteru United (1998/99) a Barcelony (2011/12)


16. kolo BBVA liga

58 komentářů:


     Real ztratil remízou v Osasuně dva body a tak Barcelona s Atléticem navýšili svůj náskok, když Barcelona porazila Villarreal a Atlético si snadno poradilo s Valencií.

pondělí 16. prosince 2013

Valencia odvolala Djukice

5 komentářů:

Vedení Valencie na dnešní tiskové konferenci oznámilo ukončení spolupráce s trenérem Miroslavem Djukicem. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky týmu, v lize patří Valencii momentálně až 9. příčka. O odvolání Djukice se hovořilo již delší dobu, definitivně srbskému stratégovi zlomila vaz včerejší prohra s Atleticem. Ve čtvrtečním pohárovém utkání proti Nasticu povede mužstvo trenér rezervního týmu Nico Estévez. Djukicovým trvalým nástupcem by se podle spekulací médií mohl stát trenér argentinského San Lorenza Juan Antonio Pizzi.

Los Evropské ligy

2 komentáře:

Tři španělské celky už znají své soupeře pro první kolo vyřazovací fáze Evropské ligy: Valencia se utká s Dynamem Kyjev, Sevilla s Mariborem a Betis čeká cesta do Kazaně.

Los OF LM

8 komentářů:

Dnes bylo rozlosováno složení osmifinálových dvojic Ligy mistrů.

neděle 15. prosince 2013

Neymarov fantastický týždeň

11 komentářů:



Neymar včera „dozdobil“ svoj výborný týždeň dvomi gólmi do siete Villarrealu. Barcelona vďaka nim svojho súpera poslala domov bez bodu a tri kolá pred ukončením prvej polovice ligovej sezóny tak ostáva lídrom Primera División.

Brazílčan sa odhodlal postaviť sa k penalte. Premenil ju a otvoril tým skóre zápasu. Hostia však zo štandardnej situácii vyrovnali. O víťazný gól Barcelony sa opäť postaral Neymar po prihrávke pred prázdnu bránu od Alexisa Sáncheza. Hráč mal ešte niekoľko možností dosiahnuť hattrick. Aj keď sa nepodarilo, pod výhrou kataláncov je jeho výrazný podpis.

V La Lige má Neymar na konte 6 gólov a po zranení Messiho sa práve naňho ako na ústrednú postavu Barçy upiera väčšina pohľadov. Zatiaľ sa s tým vyrovnáva dobre. Za štyri dni vsietil 5 gólov (v stredu dal tri v zápase LM proti Celticu).

Iné chvíle prežíva kapitán Puyol. Ten podľa najnovších informácií kvôli vlečúcim sa problémom s kolenom premýšľa dokonca o konci kariéry. Situácia by sa mala vyjasniť v najbližších mesiacoch a záležať to bude hlavne na vývoji Puyolovho zdravotného stavu. Vylúčená nie je ani možnosť „Tarzanovho“ odchodu do niektorého klubu v USA či v nejakej menšej lige.