čtvrtek 6. března 2014

Vzpruha pre Casillasa, pohoda pre Pedra, nový domov pre Diega Costu...

Pedrito dal ďalší repre gól.


a radosť pre Vicente del Bosqueho – to bola včerajšie La Roja v priateľskom zápase proti Taliansku, v ktorom po dobrom výkone zvíťazila 1:0.

Španielsky výber na madridskom štadióne Vicente Calderón potešil svojich fanúšikov v jednom z posledných prípravných stretnutí pred Majstrovstvami sveta v Brazílii. Vďaka gólu Pedra po peknej akcii v 63. minúte, ktorá začala pri domácej šestnástke a skončila v Buffonovej bráne, si pripísal najtesnejšiu výhru nad súperom z Apeninského polostrova.

Pedrovi to v repre tradične „svedčí“. Spolu s Iniestom boli výborní, dívalo sa na nich lepšie ako aktuálne v Barcelone.

La Selección opäť prichýlila, resp. postavila do brány Ikera Casillasa. Za Real Madrid si San Iker zachytá len v pohároch. Na trávniku mestského rivala svojho klubu chytal od začiatku a v druhom polčase ho vymenil zasa rival z Barcelony Víctor Valdés, ktorý nikdy nezabudne zopakovať, že Iker je najlepší.

A Casillas v reprezentácii usilovne zbiera minúty bez inkasovaného gólu. V klube má na konte 952-minútový rekord. V La Roje je momentálne neprekonaný 319 minút. 43 minút je z finálového konfederačného zápasu, od gólu, ktorý dostal od Brazílie, do konca zápasu. 49 minút bez gólu odchytal proti Ekvádoru, 90 proti Fínsku, ďalších 90 proti Gruzínsku, 45 v Južnej Afrike a 45 včera v Madride. Šťastie mal napr. v 4. minúte, keď lopta z kopačky Cerciho skončila na brvne, ale vlastne za polčas nemusel predviesť žiadny zákrok. Vo svojom reprezentačnom vystúpení č. 153 skončil so svojím tímom opäť ako neporazený, ako sa mu to podarilo dokopy v 92 zápasoch.

Víctor Valdés sa do reprezentačnej brány vrátil po zranení v Johannesburgu. Utrpel ho v JAR 19. novembra minulého roka.

Španieli sa znateľne zlepšili aj v počte gólov, ktoré dostávajú od Talianov. Do roku 2008 od nich v 26 súbojoch inkasovali 36. Odvtedy v 6 dueloch len 3. Gólový priemer na zápas tak klesol z 1,38 na 0,50.

Nový tím, ale domáci štadión. V takej situácii sa včera ocitol útočník Atlética Diego Costa. Nebol veľmi výrazný, ale ako predpovedá del Bosque: „Určite sa postupne v mužstve adaptuje.“
Diego spolu s Thiagom Alcántarom zastupovali v tíme „brazílsku sambu.“ Bolo to po prvý raz, čo v španielskej La Roje nastúpili naraz dvaja hráči s brazílskymi koreňmi.

Prvým „Brazílcom“ v španielskom národnom drese bol Heraldo Becerra v 70. rokoch. Nasledoval ho Donato. Debutoval v roku 1994 a posledný zápas odohral v júni 1996. Útočník Catanha sa predstavil s La Selección v troch stretnutiach v októbri a novembri 2000. Posledným kanárikom, obliekaným do španielskych farieb, bol Marcos Senna. Za La Roju hral 4 roky a vyhral s ňou Európsky šampionát v roku 2008.

Brazílskou súčasnosťou v španielskom národnom tíme sú Diego Costa a Thiago Alcántara. Útočník má za sebou čerstvý debut. Stredopoliar Bayernu Mníchov hral svoj prvý zápas za Španielsko v auguste 2011, a bol to rovnako „prípravák“ proti Taliansku.

Zdroj: Marca

Pocta Luisovi Aragonésovi

Novovyhľadávaná hviezda Mono Burgos

Thiago Motta a Diego Costa, t.j. jeden Brazílec v talianskom a druhý v španielskom drese.

Ďalší „Brazílčan“ - Thiago Alcántara a ešte raz Diego Costa

Casillas nariaďuje pokoj,

Pedro oslavuje gól.

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. kdy naposled neměli hnusný dresy? :D

      Vymazat
    2. obe minuly mundialovy sady byly vylozene hezky. jinak je to vetsinou aspon ok, ne vylozene hruza jak tohle

      Vymazat
    3. ty nebyly špatný, ale ty, co měli před tímhle, byly vyložená hrůza

      Vymazat
  2. prečo? keď si odmyslíš, že tie červené vždy trocha pripomínajú zástavu Sovietskeho zväzu, čo je ale celkom pochopiteľné, tak poho. alebo ktoré myslíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslim především ty s tím příšerným žlutým útvarem pod krkem, kteý se táhne až na ramena :D

      Vymazat
    2. No, to mi tak nejak najviac pripomína tú sovietsku zástavu :-)

      Vymazat
    3. ta aspoň nebyla tak přeplácaná :D

      Vymazat