středa 6. srpna 2014

Benzema predĺžil v Reale do roku 2019


Real Madrid dnes oznámil predĺženie zmluvy s francúzskym útočníkom Karimomo Benzemom do 30. júna 2019. Predchádzajúci kontrakt mu mal vypršať v lete 2015.
Reprezentant "Les Bleus" a španielsky klub dosiahli dohodu už pred svetovým šampionátom v Brazílii, na ktorom sa Benzema dostal s Francúzskom do štvrťfinále, ale k zoficiálneniu prišlo až teraz.

26-ročný futbalista prišiel do madridského klubu v lete roku 2009 z Olympique Lyon. Odvtedy už za merengues odohral 253 zápasov a dal 111 gólov. S Madridčanmi minulú sezónu vyhral Ligu majstrov. V drese Realu už má na konte aj titul v Primera División, dve trofeje pre víťaza Copa del Rey a jednu španielsku Supercopu.

Minulú sezónu, ktorá skončila spomenutým triumfom v Lisabone (LM), odohral 52 oficiálnych stretnutí a skóroval v nich 24-krát. Góly si rozdelil medzi La Ligu (17), Ligu majstrov (5) a Copa del Rey (2). Aj v poslednej spomenutej súťaži sa v sezóne 2013/14 tešil z celkovej výhry, keď vo finále Real porazil Barcelonu.

Teraz sa pusinky pravdepodobne zamerajú na predĺženie zmluvy so Samim Khedirom. Nemecký stredopoliar je ďalším hráčom s aktuálnym kontraktom do júna 2015.

Síce to už vyzeralo, že Khedira (ochotne) balí kufre, posledné dni však naznačujú, že je už viac otvorený možnosti zostať v kádri Realu.    

3 komentáře: