středa 19. listopadu 2014

Tri španielske kvalifikačné body a nula “priateľských”

Isco strieľa gól.

Furia Roja zvíťazila v sobotu v Huelve nad Bieloruskom. V utorok vo Vigu podľahla Nemcom.
Vo „vážnom” zápase kvalifikácie ME 2016 mnohí veľa čakali od Isca. A aj dostali. Stredopoliar Realu Madrid si preniesol klubovú pohodu aj do reprezentácie a režíroval hru La Rojy.

Dopriate mu bolo aj streliť prvý gól stretnutia. Bol naozaj utešený. Ocenilo sme ho aj my, čo sme sledovali iba záznam po tom, ako sme si poutierali slzičky dojatia, že skupiny C vedie Slovensko s plným počtom bodov. Kým však líder skupiny (vážne Slováci) v Macedónsku hrou zrovna nečaril, Španielsko bolo tentoraz suverénne ako vo voľakedajších dobách pred neúspešnými MS v Brazílii. Dokonca v selección ožili a zažiarili aj barcelonskí hráči, ktorí momentalne v klube nepatria k oporám. Busi, ktorý aj vo forme strieľa góly raz za uhorský rok, pridal do bieloruskej siete druhý kúsok, a to vydarenou prízemnou strelou zdiaľky. Tretím strelcom bol Pedrito, v Barcelone momentálne odsunutý len do druhej línie. Ten však už tradične v repre zaberie a neporušil to ani teraz. Mal dobrú šancu aj pred gólom a po ňom ešte nastrelil žrď. V španielskej bránke bol opäť Casillas a konečne z nej nevyťahoval loptu. V sobotu určite radostnejšie išiel po zápase darovať svoje rukavice.

Na ihrisko mohol Vicente Del Bosque s pokojným vedomím poslať ako striedajúcich hráčov Moratu z Juventusu, Bruna Soriana z Villarrealu a Callejóna z Neapolu. Nech sa chlapci trocha oťukajú. Tak sa trocha oťukali.
 

Sobotný adrenalin u nás doma ešte zdvihol super tenisom semifinále na Turnaji majstrov Federera s Wawrinkom a druhý deň hneď ráno vyhlasovanie výsledkov lipovských komunálnych volieb. Obidve udalosti mali (celkom) šťastný koniec.
 

V nedeľu podvečer (po návšteve z Moravy) sme sa už tešili na Federera a Djokovica vo finále. V Plkátku som sa vyznala, že by nebolo zle, keby to Federer vybavil už do začiatku zápasu ČR -Island. Kily s aimarom ma hneď upozornili, že on to vybavil už pred zápasom. Nenastúpil pre zranenie. 
Pre českých futbalistov to potom nezačínalo najlepšie. Ale kto by neveril, že neotočia z 0:1? Zas… robím si srandu. Za výkon si to jednoznačne zaslúžili.
 

V utorok naši zase peknúčko. V Žiline víťazne ukončili vydarený rok a vyhrali nad Fínskom 2:1. V bráne hostí slovenský rodák Hradecký, v našej zostave na nejaký čas aj mladí – Hrošovský či Duda. Ale že tí naši mladí 21-kári vraj neboli žiadne neviniatka. Vynára sa nám na Slovensku kauzička. Šak ešte uvidíme.

Španieli svoj zlý rok zakončili prehrou. Viac symbolicky ako bolestne, keďže táto prehra bola len “priateľská” s čerstvými (vlastne už skoro polročnými či kedy to bolo) majstrami sveta z Nemecka. Jediný gól zápasu padol až v 89. minúte. Dal ho legionár z Realu Kroos. A dostal ho Casilla, ktorý striedal Casillasa. Ako poznamenal tunak, nesmie to začínať Casilla… Debutovali aj Nolito a Camacho. Moc “na vetvy” z nich ale Španieli neboli.

Žádné komentáře:

Okomentovat