úterý 10. února 2015

O demolácii Realu Madrid – Zhrnutie 22. kola Primera División


Posledné víkendové ligové kolo malo v ponuke zahrnuté aj el derbi madrileño. A vykľulo sa z neho jedno z historických. Po tom, čo Atlético dokázalo po rokoch konečne zdolať svojho mestského rivala, si svetový futbal začal zvykať na to, že to nebola len ojedinelá výnimka. Atlétom sa to darí čím ďalej častejšie. V sobotu sa však tento jav posunul ešte na vyššiu úroveň – nielen na porazenie, ale na „zničenie“ pusiniek.

Kým 3. kolo bolo medzi domácimi a hosťami vzácne vyrovnané, pri výmene štadiónov sa viac presadili domáce tímy: 19:10, 6-1-3, 21:12.

Len Getafe dokázalo oplatiť svojmu súperovi prehru z 3. kola. Trocha prekvapivo to bola Sevilla.

Deportivo - Eibar 2:0, 3. kolo: Eibar – Deportivo 0:1

V La Coruñi zavládol pokoj. Po zisku ďalších bodov si Depor hovie v strede tabuľky. V stretnutí s Eibarom dokázali jeho hráči využiť chyby hostí. Lucas Pérez a Cavaleiro v druhom polčase gólmi potvrdili domácu dominanciu.

Víctora Fernándeza jeho hráči asi dobre počúvajú.

Atlético - Real Madrid 4:0, 3. kolo: Real Madrid  Atlético 1:2

Neubehlo veľa týždňov od chvíle, čo tréner Ancelotti vyhlásil svoj tím za najlepší na svete. Na ihrisku to v niekoľkých zápasoch tak aj vyzeralo, ale výsledkovo to zverenci talianskeho trénera nedokázali potvrdiť. Ono to treba podporiť aj viacerými titulmi v rade a triumfami v dôležitých zápasoch. Zo strany Realu miesto toho prišiel v jednom z tých najsledovanejších historický kolaps.

Z priameho kopu sa najprv zadarilo Tiagovi. Hanba ostala Ikerovi. Osudovo sa do zápasového deja dostal Saúl Ñíguez. Už v 10. minúte musel vystriedať zraneného Kokeho. V 18. sa tešil zo svojej hviezdnej chvíle, keď krásnymi nožničkami zvýšil na 2:0. V druhej štyridsaťpäťminútovke dokonali dielo útočníci rojiblancos Griezmann a Mandžukič, ktorému na gól výborne prihral Torres. El niño tak ďalej prežíva rozprávkový návrat domov.

Ancelotti sa hanbil ako pes, jeho hráči išli žúrovať na Ronaldovu oslavu tridsiatky a fanúšikovia merengues čelili nespočetným vtípkom na adresu ich klubu: „Hľadá sa Cristiano Ronaldo. Stratil sa po vstupe na trávnik Calderónu.“ „Ako sa to hovorí? Haha Madrid...“ „Dôstojné madridské derby má podobu Getafe – Atlético Madrid.“...

Nuž, každý ako si zariadi.

Váš smiech, naša hanba
  
Villarreal - Granada 2:0, 3. kolo: Granada – Villarreal 0:0

Ponorku v stredu čaká prvý zápas semifinále Copa del Rey proti Barcelone. Tréner Marcelino sa preto rozhodol trochu šetriť hráčov základnej zostavy. Hráči, ktorí sa na ihrisko dostali, si s Granadou poradili, a to vďaka gólu Musacchia a v úplnom závere ešte výsledok prikrášlil Gerard Moreno. 

Pred rozdávaním inštrukcií sa tréneri musia hlboko zamyslieť.

Levante - Málaga 4:1, 3. kolo: Málaga – Levante 0:0

Málaga v minulom kole dokázala poraziť favorita z Valencie. A teraz dokázala rupnúť u posledného Levante rozdielom triedy. A to v 24. minúte vyhrávala gólom Juanmiho. Už o tri minúty však začal úradovať Barral a v 7. minúte druhého polčasu dokonal hattrick. Dva góly dal z jedenástky. A pridal sa k nemu ešte Uche.

Levante sa razom vyhuplo nad zónu zostupu.

Lucas Alcaraz mohol byť konečne trocha pokojnejší.

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1, 3. kolo: Celta Vigo – Real Sociedad 2:2


Erreala nastúpila sériu stretnutí, v ktorých sa bude musieť zaobísť bez Carlosa Velu, pauzujúceho so zraneným pravým kolenom podľa predpovedí 4 až 6 týždňov. Baskovia začali dobre, keď Agirretxe skóroval už v 8. minúte a skončili zle, keď im 5 minút pred koncom šupol vyrovnávajúci gól Nolito.

Hosťom sa podarilo vyrovnať.

Córdoba - Almería 1:2, 3. kolo: Almería – Córdoba 1:1

V súboji dvoch tímov s podobným bodovým ziskom si polepšili JIM-ovi zverenci. Prvý polčas síce vyhrali domáci gólom Fedeho Cartabiu, ale za 5 minút druhej časti hry zabezpečili zápasový zvrat Welligton a Míchel. Prvý menovaný prihrávkami a druhý ich zužitkovaním na góly.

Domáci lodivod Djukic bol veľmi nespokojný a hovoril o neprijateľnej strate koncentrácie.

Getafe - Sevilla 2:1, 3. kolo: Sevilla – Getafe 2:0

Sevillu asi stála veľa síl ligová dohrávka s Realom Madrid. Keby v nej bol Emeryho tím aspoň získal nejaký bod. Mohol, ale nezískal.

A nepodarilo sa mu to ani v ďalšom súboji na madridskej pôde. Po góle Álvara Vázqueza z penalty síce ešte Krychowiak vyrovnal, ale zásah Pedra Leóna pár minút pred koncom už bol pre Sevillu knokautom.

Okrem bodov prišla Sevilla aj o viacerých hráčov, a to na dlhšie. Brankár Beto, ktorý sa zranil už v minulom kole, bude podľa predpokladov mimo 8 týždňov, Mbia, Aspas a Coke minimálne tri.

Súboj zvádzajú Roberto Lago a Iborra.

Espanyol - Valencia 1:2, 3. kolo: Valencia – Espanyol 3:1


Netopieri odčinili svoje zaváhanie v Andalúzii v minulom kole a v Barcelone už slávili tri body. Gayá asistoval Piattimu na vedúci gól po hodine hry. Potom sa opäť raz trafil Parejo, hoci lopta po jeho strele sa ešte nešťastne odrazila od domáceho gólmana Paua Lópeza. Kapitánsky gólový zásah Sergia García už prišiel neskoro na to, aby mohol na zápase niečo zmeniť. Len upravil skóre.

 
Prvý sa dokázal gólovo presadiť Piatti.

Athletic - Barcelona 2:5, 3. kolo: Barcelona – Athletic 2:0

Barcelonskí fanúšikovia mohli byť pri výbuchu Realu škodoradostní, koľko chceli, ale aby sa mohli tešiť, museli počkať, či Barça zvládne svoj zápas 22. kola. Podarilo sa. Katalánci si po vlne kritiky môžu zrazu vypočuť chválu na svoju hru.

Gólovo k výhre zavelil Messi a na druhý kúsok v sieti Athleticu nabil Suárezovi, o ktorom sa len moment predtým, pri zahodení ďalšej veľkej šance, písalo na stránke slovenskej penyi, že je oficiálne prekliaty. Po jeho odkliatí sa v druhom polčase presadili aj levi. Aj domáci prispeli k výbornému zápasu. Na gól Mikela Rica ale vzápätí zareagoval Messi a s pomocou De Marcosa zariadil ďalší barcelonský gól. Neymar štvrtý, Aduriz nemenej pôsobivo druhý na strane Baskov a posledné gólové slovo vydareného zápasu patrilo striedajúcemu Pedrovi.

V 74. minúte opúšťal ihrisko Xavi. Po jeho 1 000. odohratom zápase v profesionálnej kariére ho San Mamés odprevádzalo ováciami. No a Messi už nie je len najlepším strelcom, ale aj asistentom histórie La Ligy.

 
Všetko bude.

Elche – Rayo 2:0, 3. kolo: Rayo – Elche 2:3

V pondelkovom súboji sa zmobilizovalo Elche a porazilo doma Rayo. Prvý gól dal strelou z diaľky Damián Suárez a druhý v poslednej desaťminútovke Rodrigues. Hostia mohli viac prehovoriť do zápasu, ale  v 76. minúte prišli o Baenu, ktorý sa porúčal o druhej žltej.

Damián Suárez prekvapil Toña svojou strelou.

Žádné komentáře:

Okomentovat