úterý 3. února 2015

O pohárovo-ligovom tempe – Zhrnutie 21. kola Primera División

Aj na tomto sa hrala cez víkend Primera, konkrétne v Eibare.

V Španielsku sa teraz husto striedajú víkendové ligové kolá s ceztýždňovými pohárovými súbojmi a niektoré mužstvá na seba aj častejšie narážajú. Napr. Espanyol po tom, ako vo štvrtok vyradil v štvrťfinále Copa del Rey Sevillu, k nej znova zavítal hneď v nedeľu. Barcelona si dala toto kolo ligový súboj s Villarrealom a o chvíľu sa tieto tímy stretnú v domácom pohárovom semifinále (11.2.).

V 21. kole získali domáci 21 bodov (7 výhier). Hostia si odniesli 9 (3 výhry). Ani jedno stretnutie kola neskončilo remízou. Pri prvom vzájomnom strete týchto tímov v 2. kole sa nerozhodne hralo tri razy. Oproti septembrovému kolu dali domáci o 2 góly menej – 16 a o 2 viac aj dostali – 12.

Rayo – Deportivo 1:2, 2. kolo: Deportivo – Rayo 2:2

Vo Vallecas zažil výborný debut v drese hostí Celso Borges. Strelil prvý gól stretnutia a na vyrovnávajúci gól Buena odpovedal v druhom polčase víťazným. Tento nová kostarická posila Deportiva dosiahla z pokutového kopu.

Tréner Raya Paco Jémez – energický ako vždy

Real Madrid – Real Sociedad 4:1, 2. kolo: Real Sociedad – Real Madrid 4:2

V San Sebastiane majú pekné spomienky na návštevu madridského Realu, veď ho porazili 4:2. Krásnu spomienku oživil na Santiago Bernbéu hneď v 2. minúte Elustondo. Hostia vyhrávali 1:0. No nie dlho. V 3. minúte prišiel gól Jamesa a v prvom polčase aj Sergia Ramosa. V druhom dejstve ešte dva pridal do siete mladého Juliána Benzema, hlavne ten druhý parádne, a vôbec sa nemuselo lamentovať, že chýba potrestaný Cristiano. Góly boli „pozoruhodné“, futbalové predstavenie zaujímavé.

Pre Ronalda bolo miesto len v hľadisku.

Eibar – Atlético 1:3, 2. kolo: Atlético – Eibar 2:1

Útočné duo Atlética Griezmann – Mandžukič to na najmenšom štadióne Primery vybavilo už do 25. minúty. Prvý menovaný otvoril skóre v 7. minúte a chorvátsky futbalista pridal ďalšie dva kúsky. Eibar sa tešil aspoň z pekného gólu na 1:3 v podaní Piovaccariho v závere súboja.

Góly chutia aj v nečase.

V sobotu ešte odohrali dve výsledkové dvojičky. Domáci v oboch zápasoch vyhrali 1:0, pričom v 2. kole bolo u súperov rovnako 1:1

Granada – Elche 1:0, 2. kolo: Elche – Granada 1:1

Granada vyhrala prvý raz po 16 kolách a hneď sa odlepila z dna. Pod seba stlačila porazeného súpera Elche, no oba celky sú v zóne zostupu. Autorom jediného gólu bol Córdoba.

Tréner Abel Resino ocenil dôležitú výhru svojho tímu.

Celta Vigo – Córdoba 1:0, 2. kolo: Córdoba – Celta Vigo 1:1

Ako tím však Córdoba neslávila výhru, pretože gól nedala, iba jeden vo Vigu dostala. Od Nolita.

Radosť Nolita zo svojho gólu – od októbra prvá

A ešte jedna pikoška – v oboch stretnutiach gól opäť padol v 56. minúte, ktorá bola taká gólová v minulom kole a v ktorej padli jediné góly dvoch zápasov aj minulú sobotu.

Levante - Athletic 0:2, 2. kolo: Athletic – Levante 3:0

Levante už na všetkých v Primere hľadí z úplného dna. Pritom v prvom polčase hrali zverenci Lucasa Alcaraza celkom dobre. V druhom sa ale nechali prehrať baskickými hosťami. Tých dvakrát zachránil výborným zákrokom Iraizoz a dvakrát gólovo udrel útočník Aduriz.

Baskický strelec Aduriz

Almería – Getafe 1:0, 2. kolo: Getafe – Almería 1:0

Jedného dňa sa to muselo podariť. Almería na desiaty  pokus vyhrala svoj prvý domáci ligový súboj v sezóne. Šťastným strelcom sa stal v závere prvého polčasu Edgar Méndez. Rozhodca Iglesias Villanueva si urobil zo zápasu vlastnú šou. Neodpískal tri penalty, nesprávne anuloval gól Almeríe a na každej strane udelil jednu červenú – obrancovi hostí Escuderovi a domácemu útočníkovi Hemedovi.

Práve padol jediný gól stretnutia.

Sevilla – Espanyol 3:2, 2. kolo: Espanyol – Sevilla 1:2

Sevilla si cez týždeň vybojovala výhru nad Espanyolom gólom Dioga v 88. minúte. Na veľa jej to už nebolo, keďže z pohára aj tak letela. To víťazný nedeľný gól Iaga Aspasa v 89. minúte priniesol Los Nervionenses dôležité tri ligové body. Tentokrát sa strieľalo už predtým a bolo to napínavé. Vyhrávali hostia gólom z penalty, ktorú premenil Stuani. Diogo v tomto dueli vyrovnával a v 35. minúte Vítolo už zvýšil na 2:1. Hostia to však nezabalili a v 77. minúte bol stav opäť vyrovnaný, keď skóroval Víctor Sánchez. A záver už poznáme. Iago Aspas sa dočkal radosti, akú si v minulosti užíval v drese Celty.

Tu je rozhodujúci Aspasov gól.

Barcelona – Villarreal 3:2, 2. kolo: Villarreal – Barcelona 0:1

3:2 to skončilo aj na Nou Campe, a tak vyhrala Barcelona aj cez týždeň na Calderóne. Tam sa to vybavilo už v 1. polčase. A v druhom bola pohodička – aj v bratislavskom podniku, kde sa pozeralo. S tými Východniarmi je celkom fajn. Pripomenulo mi to zábavný večer s Jožkom, banom a Rasťom – La Coruña. To bola vtedy sranda.

No zato v nedeľu večer sme s Jožkom a so Sunny nervózne hltali šišky a chrumky a celý zápas tŕpli, ako to Barcelona zvládne. Futbalové predstavenie to ale bolo skvelé. Barça bola od začiatku aktívna a snaživá, no streliť gól sa podarilo sevillskému Čeryševovi. V nadstavení prvého polčasu sa podarilo vyrovnať Neymarovi. Krátko po prestávke prišiel druhý úder ponorky. Po kikse Piquého sa zrodil gól Vietta. Barcelona ukázala charakter a s vervou sa pustila naháňať ďalší gól. Už o dve minúty loptu napokon dostal do siete výborne hrajúci Rafinha a o ďalšie dve sa krásne gólovo presadil Messi. Gól opäť nedal Suárez, hoci mal šance, ale znova hral dobre a aj asistoval.

Villarreal prehral po 18 zápasoch, ale so vztýčenou hlavou.  Marcelino mohol byť a bol na svojich hráčov hrdý. Vďaka obom tímom to bolo v Barcelone partidazo!

Ani poriadne nevie ako, ale Čeryšev práve skóroval.

Málaga – Valencia 1:0, 2. kolo: Valencia – Málaga 3:0

V pondelok Valencia narazila na Málagu a z Rosaledy odišla bez bodu. Málaga zatiaľ hrá celkom dobrú sezónu. Valencia síce ešte lepšiu, ale domáci sa vytiahli a Valencia tak po tomto kole ostáva pod priečkami s vstupenkou do LM. Málage stačil na výhru 1 gól. V 25. minúte ho vsietil Samu Castillejo. Šance boli aj na ďalší, ale Diego Alves, ako snáď najlepší hráč hostí, už žiadny nedostal.

Netopieri ostali sklamaní.

Žádné komentáře:

Okomentovat