úterý 10. března 2015

O výmene stráží a pomoci od súperov - Zhrnutie 26. kola Primera División

Rodinná pohoda na Camp Nou

Posledné kolá La Ligy neodopierajú futbalovým fanúšikom prekvapenia. Naposledy opäť zaváhal Real Madrid. Jeho prehru na San Mamés využila Barcelona a neplánovane sa už pred El Clásicom dostal pred merengues na prvé miesto tabuľky Primera División. Nemusia však vychádzať ani ďalšie plány...

Kým v 7. kole sa ani raz nezrodil výsledok 1:0, pri výmene ihrísk takto skončili až 4 súboje. A hattrick nedal Cristiano, ale Messi... a v streleckom rebríčku Primery Argentínčan Portugalca dobehol. Padali aj dôležité vlastné góly, takže nielen Real pomohol Barcelone, ale pomáhalo sa aj priamo. Domáci boli ešte úspešnejší - 26. kolo: 22:7, 7-1-2, 21:10 verzus 7. kolo: 18:9, 5-3-2, 23:14.

Levante – Eibar 2:1, 7. kolo: Eibar – Levante 3:3

Levante sa dostáva z problémov a Eibar sa dostáva do nich. Hoci celkovo sú na tom hostia v ligovej tabuľke o dva body lepšie, takéto smerovanie potvrdil aj ich piatkový vzájomný súboj, ktorý bol pre nováčika siedmou prehrou v rade. Naopak, zverenci Lucasa Alcaraza sa mobilizujú a tak, ako v minulom kole – doma proti Granade, aj teraz zvládli otočiť zápas z 0:1 na 2:1. Skóre otvoril až v druhom polčase Saúl Bermejón. Obrat zariadili domáci útočníci Barral a Kalu Uche, a to za 2 minúty.

Oslavuje sa víťazný gól Kalu Ucheho.

Deportivo – Sevilla 3:4, 7. kolo: Sevilla – Deportivo 4:1

Na Riazore sa odohral vzrušujúci duel so siedmimi gólmi. Aj domáci sa rozstrieľali a ujali sa vedenia v 28. presným zásahom Rieru. Potom už však iba znižovali. Z mužstva Unaia Emeryho sa v prvom aj v druhom polčase gólovo presadil Vítolo a po ňom z jedenástky Gameiro. Až za stavu 1:3 padol druhý gól Deporu. Dal ho opäť Riera. Ďalším strelcom Deportiva, ale tentoraz do vlastnej siete, bol Sidnei a v nadstavenom čase dal na konečných 3:4 z jedenástky Lucas Pérez.

Po chvíľke výdychu sa tak celok z La Coruñe ocitol len bod nad zostupovým pásmom. Sevilla si, naopak, posilňuje pohárové postavenie.

Hráči poctivo bojovali, tak ako Insúa a Bacca.

Athletic - Real Madrid 1:0, 7. kolo: Real Madrid – Athletic 5:0


V druhom sobotnom zápase už prišiel čas na prekvapenie 26. kola. Hlavnú úlohu si opäť strihol Real Madrid. Po minulotýždňovom domácom remízovom zaváhaní s Villarrealom zahral na San Mamés ešte tragickejšiu rolu, ktorá končila bez strelenia gólu aj bez zisku bodu.

Baskickým hrdinom sa stal útočník Aduriz a hlavnou scénou futbalového filmu v Bilbau jeho parádna gólová hlavička v 26. minúte. Vzrušenie nechýbalo ani ďalej; vystupňovalo sa napr. pri strele Balea zdiaľky. Iraizoza ňou nachytal, ale jeho nachytala žrď domácej brány.

Real sa chystal, no prichystal len ďalšie nemilé prekvapenie pre svojich fanúšikov.

Elche – Almería 1:0, 7. kolo: Almería – Elche 2:2

Zápas o jednom góle sa hral aj medzi celkami z najnižších miest. Trojbodovým víťazom sa stalo domáce Elche. Autorom jediného gólu bol už v 6. minúte Víctor Rodríguez.

JIM-ovi zverenci musia opäť skúšať dobehnúť celky nad zónou zostupu.

Julián Cuesta lamentuje nad gólom, čo práve dostal.

Granada – Málaga 1:0, 7. kolo: Málaga – Granada 2:1


Málaga sa opäť raz rozhodla pomôcť „chudobnému“ a tri body nechala na Los Cármenes. Jediný gól zápasu dokonca bol jej vlastný, konkrétne Camachov. Granada sa tak aspoň trochu mohla nadýchnuť k boju o záchranu, hoci je predposledná.

Ešte sa dá zabojovať.

Nedeľný deň MDŽ bol pekný slnečný a ja s maminou sme sa ho rozhodli osláviť spoločným výletom, ktorého hlavným bodom boli posledné dve pohodičkové dvojhry daviscupového zápasu Slovensko – Slovinsko 5:0. Spokojné, vytešené z fotenia s neuveriteľne milým kapitánom nášho daviscupového tímu Mečířom, ktorý nám ešte aj poďakoval za podporu, sme sedeli v hľadisku NTC a na svetelnej tabuli sa každú chvíľu objavovala veľké farebné „ACE“.

Barcelona – Rayo 6:1, 7. kolo: Rayo – Barcelona 0:2

Barcelona si zatiaľ zahrala jeden set proti Rayu. Tiež v pohodičkovej atmosfére hľadisko plné rodiniek s deťmi sledovalo výhru Kataláncov 6:1. Skóre otváral a uzatváral prebudený Luis Suárez, jeden gól sa podaril Piquému, dokonca nie hlavou a Messi vďaka ďalšiemu hattricku dobehol „nedobehnuteľného“ Ronalda. Ďalšiu nepodarenú jedenástku dostal možnosť zopakovať a reparát zložil; jeden gól dal z dorážky a jeden svojím typickým štýlom, keď sa pohral z brániacimi hráčmi a z ľahkosťou šupol loptu do brány.

Zamrzela snáď len červená pre Daniho Alvesa, po ktorého (takom otáznom) zákroku v šestnástke hostia znížili z penalty. Premenil ju Bueno.

Pohoda

Real Sociedad – Espanyol 1:0, 7. kolo: Espanyol – Real Sociedad 2:0
Espanyol má za sebou zlý týždeň. Barcelonské finále Copa del Rey sa konať nebude, lebo pericos napokon neprešli cez semifinále. Hoci zo San Mamés si doniesli sľubnú remízu 1:1, doma podľahli Athleticu 0:2. Ďalší baskický tím porazil barcelonské mužstvo v nedeľu v La Lige. Na Erreale sa zrodil 4. zápas kola s výsledkom 1:0. Gólovo to zabezpečil Canales v 37. minúte stretnutia.

Jeden gól a hotovo.

Villarreal - Celta Vigo 4:1, 7. kolo: Celta Vigo – Villarreal 1:3


Ponorka nezaspala na vavrínoch a po remíza v minulom kole na Santiago Bernabéu doma nedala šancu Celte Vigo.

Bolo to už ôsme domáce víťazstvo Villarrealu za sebou. Marcelino tým vyrovnal rekord dosiahnutý pod vedením Pellegriniho. 5 minút pred prestávkou skórovali na Madrigale Giovani Dos Santos a obranca Musacchio. Prvý gól v druhom polčase strelil hráč hostí Augusto Fernández. Domácich to však nevyhodilo z konceptu a ich ďalšie dva presné zásahy vsietili osvedčení strelci Vietto a Gerard Moreno.

Giovani dal pred polčasovou prestávkou gól. Počas nej však musel pre zranenie striedať.

Atlético – Valencia 1:1, 7. kolo: Valencia – Atlético 3:1

Ani ďalší z dvoch momentálne najúspešnejších madridských klubov opäť nevyhral, ale verejnosť si na ňom určite nezgustne tak ako na Reale. Tretie Atlético a štvrtá Valencia neponúkli na Calderóne zrovna futbalovú lahôdku, ale obidva tímy dali po góle zo štandardky, získali po jednom bode a jednobodový ostal aj ich odstup v tabuľke Primery. Za domácich sa gólovo presadil Koke. Za hostí Mustafi. Útočníci mlčali.

Mandžukič tentoraz začal na lavičke.

Córdoba – Getafe 1:2, 7. kolo: Getafe – Córdoba 1:1

Córdoba si v pondelok pripísala siedmu prehru za sebou. Ale akú! Domáci sa gólom Florina v 77. minúte dostali do vedenia a vyzeralo to sľubne. O 10 minút však prišiel vlastný gól Fedeho Vica a kalich horkosti si Andalúzania vypili do dna v nadstavenom čase. V 92. minúte ich dorazil gól Juana Rodrígueza.

Córdoba na dne tabuľky stráca 4 body na predposlednú Granadu. Getafe je dvanáste.

Ghilasova snaha vyšla v zápase navnivoč.

Žádné komentáře:

Okomentovat