úterý 21. dubna 2015

O nových strelcoch - Zhrnutie 32. kola Primera División

Tlieskali sme aj my Luis, neboj.

V šlágri 32. kola Barcelona zdolal Valenciu, hoci ľahké to rozhodne nemala. Nezaváhali ani madridské tímy z 2. a 3. priečky tabuľky.

Štvrtá Valencia teda žiadne body nezískala, ale aj Sevilla a Villarreal za ňou len po jednom.

Tí istí súperi, ako v tomto kole sa stretli v tom trinástom, ale menoslov strelcov bol úplne iný. Gól v oboch kolách dokázal dať iba Caicedo, a to v drese Espanyolu do siete Levante, čo je zhodou okolností klub, za ktorý v minulosti tiež hrával.

V odvetnom kole boli úspešnejší domáci. Kým v 13. prehrali 6-krát, v 32. len 2 razy. 5-krát vyhrali (v 13. kole 4-krát). A zatiaľ čo na začiatku decembra sa hralo bez remíz, teraz sme zaznamenali nerozhodný výsledok v 3 prípadoch. Skóre pre domácich: 16:7 oproti 14:11 z 13. kola.

Levante - Espanyol 2:2, 13. kolo: Espanyol – Levante 2:1

Espanyol na Ciutat de Valencia dva razy vyhrával, ale domáci si vybojovali do záchranárskeho boja aspoň bod. Ako prvý skóroval Lucas Vázquez. Po vyrovnaní Simaa skončil prvý polčas remízou 1:1. Za hostí skóroval na 1:2 Caicedo, gól proti tímu, za ktorý voľakedy nastupoval, však neoslavoval. Vyrovnanie prišlo až v 87. minúte. Autorom bol Víctor Casadesús.

Lucas a Caicedo – strelci gólov Espanyolu.

Barcelona - Valencia 2:0, 13. kolo: Valencia – Barcelona 0:1

Šláger kola skončil v prospech lídra, hoci to mal veľmi ťažké a Valencia dokázala, že túto sezónu má výbornú. Domáci vyhrali vďaka gólom z prvej a poslednej minúty zápasu. Na prvý Messi nahral Suárezovi a druhý zakončil sám po svojom sóle na Ak si spomínate na zápas na Mestalle, tam padol jediný v 4. minúte pridaného času z kopačky Sergia Busquetsa... V tomto zápase môže Valenciu mrzieť hlavne nepremenená penalta za stavu 1:0, hoci bola prísna. Keby ju Parejo premenil, mohlo to vyzerať inak.

Bravoooo!

Deportivo - Atlético 1:2, 13. kolo: Atlético – Deportivo 2:0

Atléti boli tentoraz určite spokojní s výhrou Barcelony, keďže tá znamenala prehru Valencie, ktorá im v tabuľke dýcha na chrbát. Na zvýšeniu náskoku využili los Colchoneros súboj na Riazore. Dvojgólovým mužom bol opäť nezastaviteľný Griezmann a opäť skóroval veľmi skoro – v 5. a 21. minúte a krásne. Hlavne nožničky pri prvom góle boli veľmi vydarené. Depor sa nepoddal a znížil gólom Oriola Rieru. V tomto zápase už však nič nevybojoval. Mužstvo z La Coruñe sa ešte musí poriadne posnažiť, aby bolo na konci sezóny v spoločnosti tých, ktorí Primeru neopustia.

Takto strelil Griezmann prvý gól.

13. kolo sa našťastie zaobišlo bez stretov fanúšikov, ako tomu bolo pred stretnutím v Madride, kde jeden fanúšik Deportiva prišiel o život.

Real Madrid - Málaga 3:1, 13. kolo: Málaga – Real Madrid 1:2

Aj druhý madridský top tím 32. kolo zvládol, hoci... Prvý gól Sergia Ramosa padol z ofsajdu, Málaga hrala veľmi dobre, aj keď gól Juanmiho prišiel až po krásnom zásahu Jamesa, zranili sa Modrič a Bale, a to asi nie nakrátko. Aspoň, že v nadstavenom čase merengues potešil ďalší ligový gól Cristiana Ronalda. Predtým kopol jedenástku do žrde, čo je veľmi zriedkavé zlyhanie v jeho podaní.

Nepríjemný pohľad na Modriča.

Athletic - Getafe 4:0, 13. kolo: Getafe – Athletic 1:2


Do tretice to už madridský tím v sobotu nedal. Getafe schytalo v Bilbau štvorku. Držalo sa síce až do záveru prvej polovice zápasu, potom ale prišla penalta a červená pre Velázqueza. Aduriz po góle z jedenástky skóroval hneď na začiatku druhého polčasu aj z hry a po ňom ešte Ibai Gómez a Susaeta.

Mateu ukazuje červenú Velázquezovi.

Rayo - Almería 2:0, 13. kolo: Almería – Rayo 0:1

Ďalší deň priniesol ďalšie tri body pre madridské mužstvo. Tentoraz ich vybojovalo Rayo v stretnutí so zachraňujúcou sa Almeríou. Tá si teda vo Vallecas nepomohla. Za Rayo dal gól v prvom polčase Amaya a v závere stretnutie ešte Miku. Rayito je tak prakticky zachránené.

Rayo nemalo s Almeríou zľutovanie.

Granada – Sevilla 1:1, 13. kolo: Sevilla – Granada 5:1

V Granade zlyhal favorit z Andalúzie. Obranca Granady svojím prvým gólom skomplikoval snaženie Sevilly o LM a svojím druhým – vlastným snahu svojho tímu o záchranu. Ale fakticky len rozhodol o remíze 1:1.

Fanúšikovia Sevilly v Granade.

Villarreal – Córdoba 0:0, 13. kolo: Córdoba – Villarreal 0:2
Ani ponorka ako jasný favorit nedokázala vyhrať, a to už 6 ligových zápasov po sebe. Poslednej Córdobe nedokázala streliť gól, hoci viackrát zvonila brána – po zakončeniach Campbella, Gerarda Morena aj Čeryševa.

Snahu bolo vidieť, ale gól nie.

Eibar - Celta Vigo 0:1, 13. kolo: Celta Vigo – Eibar 0:1


Celta mala na Ipurúe dosť šancí, ale skóroval iba Nolito z nariadenej penalty. Stačilo. Eibar napokon v závere mohol aj vyrovnať, ale Dídac Vila trafil len brvno.

Na konci prvého polčasu sa strhla mela.

Elche - Real Sociedad 1:0, 13. kolo: Real Sociedad – Elche 3:0

Erreala na štadióne Martínez Valero v pondelok neukázala svoju dobrú tvár, zatiaľ čo domáci dokázali, že z Primery sa im nechce odísť. Na tri body im stačil gól Jonathasa v 18. minúte.

Strelec hattricku v 13. kole – Carlos Vela tentoraz začal na lavičke.

2 komentáře: