úterý 14. dubna 2015

O úvodných góloch, ktoré nepomohli - Zhrnutie 31. kola Primera División

Neymar mieri neochotne na lavičku a Lucho ešte nevie, ako si to vyžerie... lebo keby ho bol nechal na ihrisku... znie aktuálna veľká výčitka culés.

V zápasoch víkendového kola, kde po prvom góle dokázal skórovať aj súper, prvý skórujúci tím nevyhral.

Zvíťazili len tímy, ktoré súperom nedovolili skórovať ani raz. Real, Almería a Valencia sa po prvých góloch nezasekli a dotiahli to na výhry rozdielom triedy, na gól Espanyolu nedokázal odpovedať Athletic a Elche vyhralo v Córdobe dvojgólovým rozdielom. Zato Atlético, Barcelona, Villarreal aj Real Sociedad uhrali iba remízy, Barcelona dokonca stratila dvojgólové vedenie a tak aj dva body v majstrovskom boji, a Rayo napriek expresne rýchlemu gólu napokon schytalo šestku.

12. kolo Primery patrilo domácim: domáci – hostia 21:6, 6-3-1, 18:11.
V odvetnom 31. kole to dopadlo veľmi podobne: 19:7, 5-4-1, 23:10.

Real Madrid – Eibar 3:0, 12. kolo: Eibar – Real Madrid 0:4

V sobotu o štvrtej to odštartovali kolo Real Madrid s Eibarom a predviedol sa hneď Ronaldo. Po jeho presnom zásahu v prvom polčase ešte do brány Eibaru padol ten od Chicharita a v druhom skóroval Jesé.

Gólová hlavička Chicharita.

Málaga – Atlético 2:2, 12. kolo: Atlético – Málaga 3:1

Druhý madridský zápas gólovo načal ďalší osvedčený strelec – Griezmann, ale... ešte pred koncom polčasu skončila v bráne Atlética lopta, ktorej sa ako posledný dotkol Fernando Torres, takže gól bol pripísaný jemu ako vlastný. Od 70. minúty domáci dokonca viedli vďaka gólu Samu Gracíu. Aspoň remízu musel pre Atlétov svojím druhým gólom zachraňovať Griezmann.

Po Kameniho chybe mohol oslavovať gól Griezmann.

Sevilla – Barcelona 2:2, 12. kolo: Barcelona – Sevilla 5:1

Aj v Seville otvoril skóre ten najrenomovanejší – Messi, a naozaj krásne, ale... hoci Neymar zvýšil premeneným priamym kopom už na 0:2 a Barcelona predviedla výborný prvý polčas, stihol v ňom znížiť Banega, hoci Bravo mohol jeho strelu kryť. V úplne odlišnom druhom dejstve napokon Sevilla gólom Gameiru po Piquého chybe vyrovnala. Barça tak stratila v podstate vyhratý zápas.

Ale ďalší Messiho výstavný gól potešil barcelonské srdiečka. To nie že nie.

Almería – Granada 3:0, 12. kolo: Granada – Almería 0:0

Almería sa zmobilizovala a urobila dôležitý krok v boji o záchranu v Primere. Tým, že získala 3 body, a zároveň tým, že ich zobrala konkurentovi v tomto boji. Strelca stretnutia našla v Thomasovi, ktorý sa trafil dvakrát a raz ešte Espinosa.Po 31. kole sa Almería udržal tesne nad zostupovou čiarou.

Granade sa zápas hodnotí ťažko a bolestne.

Nebezpečným mužom útoku Almeríe bol aj Thievy.

Celta Vigo – Rayo 6:1, 12. kolo: Rayo – Celta Vigo 1:0

V ďalšom sobotnom súboji to vybuchovalo. Hoci hostia z Madridu už od 23. minúty viedli gólom Manucha, napokon výsledkovo úplne vybuchli. Celta Vigo totiž na svoj gólov výbuch našla „mínu“, resp. Santiho Minu. Ten sa s tým vôbec nekašľal a strelil 4 góly. Už v prvom polčase dva razy skóroval aj Larrivey. Tak sa zrodil debakel Raya.

Hrdinom duelu bol Santi Mina a jeho štyri góly.

Getafe – Villarreal 1:1, 12. kolo: Villarreal – Getafe 2:1

Na Coliseum Alfonso Pérez, kde sa nehral zrovna vzrušujúci zápas, padol prvý gól až v 52. minúte z penalty. Dal ho Uche, ale hosťom na výhru nestačil. Dva body stratili kvôli vyrovnávajúcemu zásahu Diega Castra a kvôli ťažkému zraneniu aj obrancu Musacchia.

Nový muž na trénerskej lavičke Getafe – Pablo Franco.

Espanyol – Athletic 1:0, 12. kolo: Athletic – Espanyol 3:1

Po sérii 3 remíz Espanyol po výhre nad Villarrealom porazil aj Athletic a preskočil ho v tabuľke. Stačil mu na to gól kapitána Sergia Garcíu 5 minút pred koncom polčasu.

Tešil sa Espanyol.

Real Sociedad – Deportivo 2:2, 12. kolo: Deportivo – Real Sociedad 0:0

Erreala vyhrávala 1:0 i 2:1, ale Deportivo, ktoré zanechalo na Anoete dobrý dojem, prvý aj druhý raz vyrovnalo a vybojovalo si bodík. Na gól Xabiho Prieta odpovedal takisto strelou z jedenásť metrov Lucas Pérez. V druhom polčase po góle Choryho Castra skóroval  na opačnej strane Toché.

Ani dvojnásobná gólová radosť nestačila na tri body.

Córdoba – Elche 0:2, 12. kolo: Elche – Córdoba 2:2

Enzo Roco v prvom polčase a Pasalic v druhom gólovo podporili snahu Elche o zotrvanie v Primere. Naopak, zdá sa, že posledná Córdoba mieri priamou cestou do Segundy. Ibaže by vyhrala vo všetkých ostávajúcich ligových kolách do konca tejto sezóny...

Hráči Córdoby sa opäť mohli pozerať len na oslavu druhých.

Valencia - Levante 3:0, 12. kolo: Levante – Valencia 2:1

Pondelkové valencijské derby prinieslo jednoznačnú výhru domácich. A tak na rozdiel od svojich tabuľkových susedov - Atlética a Sevilly, ktorí v tomto kole iba remizovali, získali netopieri tri body. Góly strieľali Alcácer, Feghouli a v nadstavenom čase aj Negredo.

Zdolaný valencijský sused je momentálne na zostupovej priečke.

Prvý strelec stretnutia - Paco Alcácer.

Žádné komentáře:

Okomentovat