neděle 31. května 2015

Najúspešnejší víťaz Copa del Rey za posledných 61 rokov


Luchova Barcelona získala druhý titul sezóny, keď vo finále Copa del Rey porazila Athletic 3:1.

Ako prvý skóroval na Camp Nou Neymar, ale rozhodcovia videli neexistujúci ofsajd. Neymar si aj tak napokon gól pripísal, aj sa mu zase podarilo vytočiť futbalistov súpera. Predtým ešte predviedol svoje neskutočné futbalové majstrovstvo Messi a po tom, ako sa s loptou predribloval cez zopár hráčov Athleticu, prekonal aj brankára. V prvom polčase ešte padol aj spomínaný Neymarov gól. V druhej časti hry dal svoj druhý gól Messi, keď sa s obrancami ani nemusel veľmi namáhať. Nejako zaspali. Tak ako Barcelona, keď si nechala streliť gól od Williamsa.

Barça tak na svojom Camp Nou, hoci tentoraz vedená ako tím hostí, získala svoj 27. pohár Copa del Rey. Jej útočné trio Messi, Suárez, Neymar zaznamenalo v sezóne 120 gólov, a tak prekonalo rekord trojice Benzema, Ronaldo, Higuaín (118 gólov).

Zverenci Luisa Enriqueho sa týmto ročníkom španielskeho pohára prelúskali naozaj brilantne, keď vo všetkých svojich stretnutiach tejto súťaže zvíťazili. To sa podarilo na posledy v roku 1954 Valencii.

V číselnom vyjadrení: Barcelona vyhrala 9 stretnutí Copa del Rey. Dala v nich 34 gólov a dostala 6. Neymar sa svojím gólom vo finále vyrovnal Iagovi Aspasovi so 7 zásahmi na najvyššej priečke strelcov.

Vyhrať všetky svoje súboje jednaj edície Copy sa Barcelone podarilo naposledy pred 89 rokmi. Dokázala to v roku 1926, keď vo finále takisto zdolala Athletic, a to pomerom 3:2.

Žádné komentáře:

Okomentovat