pondělí 11. května 2015

O dvojgólovom kole – Zhrnutie 6. kola Primera División

Lamentovanie na Santiago Bernabéu

Vo výsledkoch víkendového kola Primery sa veľmi často objavovala dvojka. 4 súboje skončili 2:0, resp. 0:2, 2 remízou 2:2 a raz bolo 1:2. Pri 2 remízach 1:1 padli spolu dva góly a už ostal len jeden zápas. Ten skončil na Madrigale 1:0.

Líder z Barcelony, ktorý v 17. kole prehral na Erreale, odvetu zvládol a tabuľku vedie už o 4 body pred Real Madrid, keďže merengues ani na vlastnom štadióne nedokázali poraziť Valenciu. Netopieri majú aj po tomto kole rovnaký náskok pred piatou Sevillou a rovnakú stratu na tretie Atlético, lebo oba tieto tímy remizovali. Dole je ešte viac tímov namočených v boji o záchranu a nejaký ten otáznik ešte visí nad odpočtom bodov pre Almeríu (niektoré zdroje v tom už majú jasno, ale dočítate sa aj, že RFEF odpočet FIFA kvôli dlhom uznala, ale LFP neodpočítala), rovnako ako nad (ne)odohraním posledných dvoch ligových kôl.

Aj v 17. kole sa viackrát vo výsledkoch našla dvojka. 4 zápasy skončili výsledkom 2:1. Raz bolo 2:0 a raz 2:2, čo bol jediný nerozhodný výsledok. Bilancia domácich: 6 výhier – 1 remíza – 3 prehra. Domáci vyhrali na body 19:10 a na góly 15:10.

V 36. kole získali hostia presne toľko bodov a dali toľko gólov ako v januári. Domáci získali o tri body menej 16:10 (4-4-2) a dali o gól menej - 14:10.

Eibar - Espanyol 0:2, 17. kolo: Espanyol – Eibar 1:2

Na začiatku roka 2015 vyhral nováčik Eibar na Cornellá El-Prat, na domácej pôde štadióna Ipurúa mu však Espanyol prehru vrátil. Strelil súperovi rovnako 2 góly. Konkrétne bol autorom gólu v prvom polčase Sergio García a v druhom Stuani.

Eibar sa po šiestej ligovej prehre v rade ocitol na predposlednej priečke (resp. tretí od konca pred Almeríou).

0:1

Granada - Córdoba 2:0, 17. kolo: Córdoba – Granada 2:0


Aj Granada vrátila prehru z prvého vzájomného súboja a urobila to rovnakým výsledkom 2:0. Porazila doma poslednú Córdobu, ktorá už v 29. minúte prišla o vylúčeného obrancu Iñiga Lópeza a v 79. ešte aj o Cartabiu. Granada si taktiež góly rozdelila do obidvoch polčasov. Na konci prvého skóroval Mainz a v druhom z penalty El Arabi. Domácim sa prvý raz v sezóne podarilo vyhrať v dvoch súbojoch po sebe.

Fanúšikovia Granady vítajú pri príchode svojich hráčov.

Barcelona - Real Sociedad 2:0, 17. kolo: Real Sociedad – Barcelona 1:0


Barcelonu a jej odvetu za januárovú prehru sme si vychutnali na hromadnej akcii, na geniálne vydarenom zraze slovenskej penye Barcelony vo Vysokých Tatrách. Už piatok bol skvelý a padla na ňom aj hláška predĺženého víkendu. Keď sme sa štyria vracali z túry, báli sme sa, že „jedlo už bude studené a teplo pivé.“ Večera však bola teplá, pivo akurát a všetko ostatné (skoro, lebo Slovensko hralo aj hokej) skvelé: masáže, sauna, jacuzzi, jedlo, pitie, úžasní ľudia, futbaloví turnaj... aj spoločné sledovanie futbalu.
Na Camp Nou sa síce muselo na góly počkať až do druhého polčasu, ale oplatilo sa. Dovtedy bavil svojim umením Messi a góly dali Neymar a konečne zase raz aj Pedrito.

Messimu to išlo.

Real Madrid - Valencia 2:2, 17. kolo: Valencia – Real Madrid 2:1


V tomto kole barcelonskí fanúšikovia neprekvapivo oslavovali aj Valenciu, vlastne väčšina skôr zakopnutie Realu.

Po polčase to bolo aj na Santiago Bernabéu o dva góly – 0:2. Real síce ostreľoval a triafal bránu, lenže nie jej sieť. Iba Diega Alvesa a konštrukciu, dokonca ani Cristiano Ronaldo alias Penaldo to nezvládol z bieleho bodu. Paco Alcácer a Javi Fuego ukázali, ako to treba.

Merengues sa nevzdali a v druhom dejstve aspoň vyrovnali gólmi Pepeho a Isca.

Netopieri však majú dva a pol skalpu Realu a Barça má zas 4-bodový náskok.

Valencijská radosť v Madride

Athletic - Deportivo 1:1, 17. kolo: Deportivo – Athletic 1:0

Na San Mamés tiež padli dva góly. Po jednom na každej strane. Domáci viedli už od 13. minúty gólom Aduriza. O záchranu bojujúcim hosťom však vlial do žíl väčšiu nádej a vieru v tomto boji vyrovnávajúci gól Lopa v 3. minúte pridaného času.

Radšej neskoro ako nikdy.

Levante – Atlético 2:2, 17. kolo: Atlético- Levante 3:1

Milan - Mindrot sa vždy Levante bojí a asi sa bude aj ďalej.

Na Ciutat de Valencia musel po góle Barrala gólovo odpovedať Siqueira a po góle Ucheho aspoň remízu zabezpečiť gólom Torres.

Mandžukič a Vyntra nejdú spolu na prechádzku. Len sa zrazili hlavami a vzájomne sa trošku poľutovali a športovo ospravedlnili.

Villarreal – Elche 1:0, 17. kolo: Elche – Villarreal 2:2

Až vo večernom nedeľňajšom súboji nedokázali dvojgólovú normu naplniť hráči Villarrealu a Elche. Ponorke však určite stačila radosť z troch bodov, ktorú gólovo zabezpečil Campbell. Marcelinovi zverenci sa tešili z výhry prvý raz od 8. marca.

A už môžu sláviť zisk vstupenky do Európskej ligy.

Almería – Málaga 1:2, 17. kolo: Málaga – Almería 1:2

V ďalšom stretnutí sme sa vrátili k dvojke a k oplateniu rovnakou mincou. Almería vyhrala v januári v Málage 2:1 a teraz zase Málaga v Almeríi.

Dva góly svietia na strane Málagy, ale dosiahli ich hráči Almeríe. Casado si najskôr dal vlastný a potom Thomas gólom do správnej siete vyrovnal. V 68. minúte však dal Javi Guerra víťazný gól hostí.

Hráči Málagy vychádzajú z hotela, kde boli ubytovaní pred zápasom.

Celta Vigo – Sevilla 1:1, 17. kolo: Sevilla – Celta Vigo 1:0


Dva góly sa rovnomerne rozložili v zápase na Balaídos. Sevilla tak nevyužila, že jej súper v boji o LM – Valencia navštívila „nebezpečnejší“ štadión. Sevilla už od 8. minúty vyhrávala, keď sa trafil Gameiro. Vyrovnal v druhom polčase Santi Mina z jedenástky.

A je vyrovnané.

Rayo – Getafe 2:0, 17. kolo: Getafe – Rayo 1:2

Ako sa kolo víťazstvami o dva góly začínalo, tak sa aj skončilo. Vo Vallecas ich za Rayo dali Manucho a Miku. Prvý v prvom a druhý v druhom polčase. A dve boli aj červené. Spomedzi domácich bol vylúčený Aquino a rady hostí oslabil Lago.

Vyšlo to domácim.

Žádné komentáře:

Okomentovat