pondělí 4. května 2015

O futbalovej všehochuti – Zhrnutie 35. kola Primera División

Barcelona predviedla ďalší gólový festival.

Prvý deklasoval posledného, druhý vydrel tri body s piatym, tretí len remizoval, štvrtý sa vďaka jasnej výhre priblížil k tretiemu a vzdialil piatemu... všeličo priniesla cez víkend La Liga.

16. kolo dohrali zápasom medzi Reaom Madrid a Sevillou až vo februári, ale ostatné zápasy zohrali už v decembri minulého roka. Real pridal len tretiu výhru kola pre domácich. 5 razy si odvážali všetky body hostia a 2 zápasy skončili remízou. Na body prehrali domáci 11:17, na góly hlavne vďaka barcelonskej päťke vyhrali tesne 15:14.

V 35. kole domáci vyhrali dokonca len 2-krát. 4 razy sa to podarilo hosťom a kolo doplnili 4 remízy.  Domáci aj hostia tak v odvete získali o bod menej - 10:16. Skóre sa preklopilo v prospech hostí; opäť hlavne vďaka Barceone - 14:20.

Real Sociedad - Levante 3:0, 16. kolo: Levante – Real Sociedad 1:1


Po 6 kolách bez výhry si Erreala spravila na Anoete výsledkovú radosť a vyhrala rozdielom triedy. Mužstvo Lucasa Alcaraza síce nebolo odovzdaným súperom, ale umlčali ho góly Finnbogasona, Bergaru a na záver aj Carlosa Velu z priameho kopu.

Levante ale verí, že pod zostupovú čiaru už nespadne.

Mariñovi sa toľko gólov v jeho sieti nezdá.

V piatok sa dala sledovať aj slovenská reklama na futbal, v ktorej sa stal po penaltovom rozstrele víťazom slovenského pohára Trenčín, a sklamaným porazeným bojovná Senica a večer zase česká reklama na hokej, hoci po nájazdoch ostali Česi smutní a radovali sa Švédi.

V sobotu už slovenský národ trpel so svojimi hokejistami. Ešteže na tie nájazdy to vyšlo.

Lenže tí, čo fandia aj Barcelone si trápenie s titulkom „nie a nie to padnúť“ užívali aj počas nasledujúceho futbalového zápasu. Ešteže tu sa to včas zlomilo.


Córdoba – Barcelona 0:8, 16. kolo: Barcelona – Córdoba 5:0


Córdoba odolávala skoro celý polčas. V 42. minúte sa ale krásne trafil Rakitič a v nadstavenom čase prvej polovice hry ešte skóroval Suárez. Druhopolčasové streľby odštartoval Messi, a to dokonca hlavičkou. Nezvyklé. Ešte viac nezvyklo bezprostredne nasledovali ďalšie dve gólové hlavičky. Autormi boli Suárez a Piqué. Aj Messi skoro pridal ešte jednu, ale napokon svoj druhý gól vsietil nohou. Túto trefu mu prepustil Neymar. A Leo mu potom prepustil jedenástku. Veď ju Neymar, ktorý sa nemohol trafiť, aj sám „vyrobil.“ Z bieleho bodu mu to vyšlo. (Pre porovnanie predchádzajúcich dvoch gólových situácií s podmienkami v Reale pozri hocijakú stránku, kde sa píše o futbale.) V 88. minúte skompletizoval barcelonskú osmičku a svoj hattrick Luis Suárez.

Pre Luisa Suáreza to napokon boli tri.

Atlético – Athletic 0:0, 16. kolo: Athletic – Atlético 1:4

V prvom polčase to Atléticu nešlo. V druhom to síce vylepšilo, hlavne dvomi gólmi – Griezmanna a Tiaga, ale arbiter Jaime Latre sa rozhodol z nejakého dôvodu, ktorý ale nemá oporu vo futbalových pravidlách (o ofsajde), že platiť nebudú.

Oslabený Athletic si tak odniesol zo štadióna Vicente Calderón bod a Atléticu do boja o tretiu priečku ostal tiež len jeden.

Ani Griezmann sa tentoraz do streleckej listiny nezapísal.

Sevilla - Real Madrid 2:3, 16. kolo: Real Madrid – Sevilla 2:1

Oveľa ťažšie ako Barcelona, a predsa rovnako – s tromi bodmi vo vrecku ukončil Real Madrid svoj zápas 35. ligového kola. Cristiano si pripísal svoj ďalší hattrick. Prvé dva góly zaznamenal v rýchlom slede, v čase, keď Sevilla bojovala bez odstaveného - zraneného Krychowiaka. Andalúzania sa dvakrát dokázali dotiahnuť na rozdiel jedného gólu. Najprv gólom Baccu z penalty a aj druhý raz gólom Iborru. Vyrovnať sa im nepodarilo, hoci to mali na dosah.

Namiesto toho sa pretrhla ich 10-zápasová šnúra neporaziteľnosti a nevyužili príležitosť dostať sa aspoň na chvíľu o nejaký bod pred Valenciu. Real sa udržal dva body za vedúcou Barcelonou.

Cristiano hlavou otvára skóre.

Deportivo – Villarreal 1:1, 16. kolo: Villarreal – Deportivo 3:0

Deportivo nevyhralo 12 kôl, Villarreal 8. A po vzájomnom súboji si obe mužstvá pridali do sérií ďalšie stretnutie. Na Riazore sa totiž ich duel skončil nerozhodne, hoci domáci predviedli výborný výkon a fanúšikovia ich vytlieskali. Depor dokonca prehrával po góle Jaume Costu. Už o minútu však vyrovnal Borges a od 50. minúty hry sa už ukazovateľ skóre nezmenil.

Zaujímavé futbalové pózy z Riazoru.

Espanyol – Rayo 1:1, 16. kolo: Rayo – Espanyol 1:3


Ďalšia remíza s jedným gólom na každej strane sa zrodila v nedeľu na obed v Barcelone. V súboji tímov zo stredu tabuľky skóroval v prvom polčase za hostí Insúa v druhom vyrovnal za domácich Héctor Moreno. Mužstvá „stredu“ tak ostali v strede tabuľky, útok na 7. miesto sa nekonal.

Tréneri Sergio González a Paco Jémez si pred zápasom padli do náručia.

Getafe – Granada 1:2, 16. kolo: Granada – Getafe 1:1

Granada ešte verí a bojuje o záchranu. V Madride najprv El Arabi otvoril skóre z jedenástky po ruke Nalda a po vyrovnaní Pedra Leóna dal aj víťazný gól.

Na Coliseum Alfonso Pérez oslavovali fanúšikovia Granady.

Valencia – Eibar 3:1, 16. kolo: Eibar – Valencia 0:1

Bodové zaváhania Atlética a Sevilly využila Valencia.

Vďaka gólom Otamendiho, Pareja a Alcácera vyhávala na Mestalle nad Eibarom už 3:0. Arruabarrena za hostí ešte kozmeticky upravil na 3:1, ale to už nič nezmenilo na tom, že los ché sa priblížili na štyri body za Atlético a o tri body ušli Seville.

Áno. Padol ďalší.

Málaga – Elche 1:2, 16. kolo: Elche – Málaga 1:2

Futbalová všehochuť sa premiešala aj v zápase na Rosalede, v ktorom Elche potvrdilo, že Primera mu bude svedčať aj ďalšiu sezónu a Málaga si skomplikovala svoju 7. pozíciu.

Prvý gól nebol uznaný. Z postavenia mimo hry ho vsietil domáci Juanmi. Z perfektnej kontry hostí skóroval v 29. minúte Jonathas. Gólové šance sa ďalej rodili, hlavne na strane Málagy a druhý gól Samuela im nebol uznaný už spornejšie – za faul-nefaul Amrabata na Tytona. Poľský brankár bol po hasení ďalšej šance vylúčený, ale Duda trafil z bieleho bodu len žrď. V závere prišli aj góly. Najprv Pasalic zvýšil na 2:0 pre hostí, ale Javi Guera ešte stihol v nadstavení znížiť.

Toto bola predčasná gólová oslava Juanmiho.

Almería - Celta Vigo 2:2, 16. kolo: Celta Vigo – Almería 0:1

Po prvom polčase vyhrávala Celta na ihrisku Almeríe už 2:0. Jej góly dali Nolito a Santi Mina. Po prestávke sa ale prejavili záchranárske snahy Almeríe a zhmotnili sa do gólov Thievyho a Zonga. Hostia medzitým prišli o vylúčeného obrancu Cabrala. Potom však videl červenú aj domáci obranca - Dos Santos. Vásledok sa už nezmenil.

Gól Santiho Minu padol po chybe Casada.

Žádné komentáře:

Okomentovat