pondělí 28. září 2015

O všeličom neočakávanom - Zhrnutie 6. kola Primera División

Žltá ponorka - nový líder Primery

6. kolo La Ligy bolo zaujímavé. V zápasoch sa stalo všeličo, čo sa nečakalo. A hlavným nečakaným následkom kola je to, že na vrchu tabuľky sa ocitol Villarreal.

V piatok netopieri zaznamenali ešte len svoj tretí ligový gól sezóny, ale stačil im na tri body, a celkovo ich majú už 9. 

Sobota veľmi nepriala favoritom. Barcelona síce tesne vyhrala nad nováčikom Las Palmas, ale na cca. 2 mesiace prišla o Messiho, ktorý si bude musieť liečiť zranené koleno.

Celta v minulom kole senzačne vysoko zdolala práve Barcu. Jej súper v tomto kole - Eibar, ktorý sa na začiatku sezóny tiež prezentuje veľmi úspešne, si však nenechal zobrať všetky body.

Pri Reale Madrid sa rozmýšľalo, koľko... nastrieľa gólov Málage. Odpoveď je: 0. A to znamená stratu ďalších dvoch bodov s outsiderom.

Ďalší madridský tím - Atlético možno nebolo na Madrigale až takým favoritom, veď ponorka v Primere bojuje veľmi úspešne. Aj tak sa však v ich vzájomnom súboji viac verilo práve madridskému mužstvu. Gól Lea Baptistaa však stačil na 3 body pre domácich a sladkú odmenu v podobe prvej priečky tabuľky.

Konečne naplno zabodovala aj Sevilla, hoci Rayo sa nedalo ľahko.

Nedeľné baskické derby medzi Errealou a levmi z Bilbaa dopadlo zmierlivo, už štvrtý raz v rade. No v predošlých troch súbojoch týchto súperov vždy padlo po góliku na každej strane.

Sporting a Betis si v nováčikovskom strete zopakovali zápas z minulej sezóny ešte v Segunde, a to s navlas rovnakým výsledkom - v prospech Sevillčanov.

Getafe sa v závere mohutne gólovo nadýchlo a nastrieľalo trojku Levante, ktoré je spolu s Málagou na nule v kolónke tohtosezónnych ligových výhier.

Deportivo je po (taktiež trojgólovom) víťazstve nad Espanyolom na peknej 6. priečke. Hostia z Barcelony si odniesli ďalšiu gólovú nádielku. V 6 kolách dostali už 14 gólov - najviac spomedzi celej elitnej spoločnosti.

Bilancia kola: domáci - hostia 21 bodov: 6 bodov, 6-3-1, 15:6

Výsledky 6. kola:

Valencia - Granada 1:0
Gól: 27. Mustafi

Barcelona - Las Palmas 2:1
Góly: 24. a 52. Luis Suárez  - 87. Jonathan Viera 

Eibar - Celta Vigo 1:1
Góly: 2. Borja Bastón - 76. Iago Aspas 

Real Madrid - Málaga 0:0

Villarreal - Atlético 1:0
Gól: 14. Leo Baptistao

Sevilla - Rayo 3:2
Góly: 23. Gameiro, 46. N´Zonzi, 86. Konopljanka - 51. Bebé, 68. Javi Guerra 

Real Sociedad - Athletic 0:0

Sporting - Betis 1:2
Góly: 17. Carlos Castro - 46. Joaquín, 57. Rubén Castro

Getafe - Levante 3:0
Góly: 81. a 90.+ Álvaro Vázquez, 90. Emi

Deportivo - Espanyol 3:0
Góly: 14. Álvaro (vl.), 27. a 47. Lucas Pérez 

Žádné komentáře:

Okomentovat