úterý 7. ledna 2014

Európsky fackovací panák


Paca Jémeza môže aj poraziť



Takýto nelichotivý titul momentálne môžeme priradiť tímu Rayo Vallecano.

Sám excentrický tréner mužstva Paco Jémez sa viacráz spontánne sťažoval na (ne)kvalitu kádra, ktorý má k dispozícii. Pravda je, že klub pred sezónou predal viacero hráčov. V minulej sezóne sympatická hra tímu lákala, v súčasnosti to je horšie a hlavne výsledky stoja za... Paco Jémez by to určite presne vystihol.

Slabé defenzívne výkony a s nimi súvisiace množstvo gólov v sieti Raya zabezpečili celku jedno prvenstvo – z tých negatívnych. Včerajšia „päťka“ od Villarrealu urobila z tímu z madridského predmestia najderavejší európsky futbalový tím, ak berieme do úvahy päť najprestížnejších ligových súťaží. So 45 obdržanými gólmi v 18. kolách nechalo Rayo za sebou anglický Fulham. Ten dostal v Premier League 42 v 20 zápasoch. V Nemecku sú na tom najhoršie Hoffenheim a Hamburg. Dostali zhodne 38 gólov v 17 stretnutiach. V talianskej Serii A má na konte toľko isto nováčik Sassuolo, len už odohral o zápas viac. Vo Francúzsku má aktuálne tento neradostný titul vo svojich rukách (a v sieti) mužstvo Sochaux. V jeho bráne sa lopta zatrepotala 39-krát počas 19 ligových kôl.

Rayo dostane gól priemerne každých 36 minút, t.z. dva a pol góla na zápas. Aj v tom je pochopiteľne európskym lídrom.

Fulham si pripíše obdržaný gól každých 43 minút, Hamburg a Hoffenheim si ho zarátajú priemerne po 42,5 minútach, Sassuolo po 40. a Sochaux vydrží bez gólu vo svojej bráne takmer polčas – 44 minút.

V španielskej La Lige musíme podobný prípad hľadať hlboko v histórii – pred viac ako tromi dekádami. V sezóne 81/82 dostal CD Castellón v 18. ligových kolách až 47 gólov.

Kastílsky klub ukončil spomenutý ligový ročník s 82 obdržanými gólmi na konte. Získal iba 12 bodov zo 68 možných (za výhru sa dávali dva body) a jeho vypadnutie do Segunda División bolo jasné už 6 kôl pred koncom súťaže.

Jediné pozitívne pre Rayo zo včerajšej futbalovej noci je, že sa dvakrát trafil aj jeho hráč Nery Castillo a zmiernil tak hrozivý výsledok do konečnej podoby 2:5. Mexický útočník, ktorého klub kúpil „na strieľanie gólov“, nezaznamenal presný zásah od 12. augusta 2012, kedy bol strelcom v stretnutí Pachuca – Tijuana 1:1.

Zdroj: Marca

5 komentářů:

  1. Jáj, Rayito! takto aby končili také sympatické mužstvá - hrúza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a taková nesympatická jako Villarreal jim dávají pětku :P ale je zajímavý, že žádný z těch týmů, co dostaly nejvíc gólů neni v tabulce poslední

      Vymazat
  2. Bych doplnil, že v české lize inkasuje nejděravější Příbram v průměru každých 43,5 minuty a dosud inkasovala v 16 zápasech 33 branek. Ale taktéž teda není v tabulce poslední.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok Romi :) škoda tohto Rayita no *1*

    OdpovědětVymazat