pátek 24. ledna 2014

Novinky z vedení španělských klubů a souvisejících soudních kauz





Sandro Rosell rezignoval na funkci prezidenta FC Barcelona, změny nekončí ani v Betisu a řada klubových prezidentů chce propuštění José Marii del Nida z vězení.

Po řadě nejasností okolo přestupu Neymara ze Santosu do Barcelony, která vyvrcholila žalobou člena Barcelony Jordiho Casese na Rosella pro zpronevěru a rozhodnutím soudu se tímto případem dále zabývat, včera Sandro Rosell oznámil svou rezignaci. Klub by tak do voleb v roce 2016 měl vést viceprezident Josep Maria Bartomeu.
Rosell má ale i další problémy, v Brazílii čelí podezření z falšování dokumentů týkajících se přátelského utkání Brazílie s Portugalskem v roce 2008 a jím vlastněná společnost Ailanto Marketing by měla vrátit 3 miliony euro.

Po nedávném nepřekvapivém vyhazovu trenéra Betisu Juana Carlose Garrida a jeho překvapivém nahrazením Argenticem Gabrielem Calderónem, který začínal svou trenérskou kariéru v druhé francouzské a švýcarské lize a poté pokračoval u arabských národních i ligových týmů, došlo i k další změně ve vedení. Ve funkci nuceného správce většinového podílu akcií Betisu odvolaného Jose Antonia Bosche nahradil Francisco Estepa.

Zajímavou informaci týkající se druhé části Sevilly přineslo rádio Cadena Ser. Prezident RFEF Villar, prezident LFP Tebas, 17 prezidentů klubů z Primery a 16 ze Segundy mělo podepsat petici za omilostnění bývalého prezidenta Sevilly odsouzeného za korupci del Nida. Málaga, Athletic, Betis a Osasuna ale oznámili, že jejich vedení žádnou takovou petici nepodepsalo.

4 komentáře: