pátek 1. srpna 2014

Novinky z Gipuzkoy


Real Sociedad úspěšně vstoupil do Evropské ligy a prodal Harise Seferoviće. Eibar provedl nutné zvýšené základního kapitálu a připravuje se na premiérovou sezónu v nejvyšší soutěži.


V prvním zápase 3. předkola Evropské ligy Real Socieadad porazil Aberdeen 2:0 a před odvetou ve Skotsku si vytvořil pohodlnou pozici. Podle trenéra Arraseteho jde o dobrý výsledek, ale jeho tým měl být lepší v zakončení a vstřelit i 3. gól. Potřebnou produktivitu zatím nepřinesla ani nová posila do útoku Alfreð Finnbogason.
Další útočník, Haris Seferović, přes slibný začátek nepřesvědčil a opouští klub po jediné sezóně, přestupuje za 3,2 milionu € do Eintrachtu Frankfurt, tedy za mírně vyšší cenu než za jakou přišel z Fiorentiny.

SD Eibar stále usilovně pokračuje v přípravách na Primeru. Poté co získal řadu nových akcionářů z mnoha zemí z celého světa se soustřeďuje na hráčské posily, ale i na rozšíření celé organizační struktury klubu, což je při růstu rozpočtu z 1 milionu € na 18 nezbytné. Klub by nově měl mít 46 zaměstanců.
Eibar také představil dva nové hráče, kteří podepsali dvouletou smlouvu. Jde o stopera Borju Ekizu, který začal minulou sezónu v základu Athleticu, ale po 35 minutách se zranil a na jeho místě začal podávat výborné výkony Laporte a když se místo uvolnilo při zranění Gurpegiho, byl opět zraněný, takže ve zbytku sezóny si připsal jen 1 další soutěžní start. Druhou posilou je křídelník Dani Nieto, který v loňské sezóně v Segundě za béčko Barcelony odehrál 34 zápasů a vstřelil 6 gólů.

1 komentář:

  1. Alfreð Finnbogason, to je zase jmeno :D uz se tesim, az bude hrat v EL v utoku vedle imanola a bude to komentovat capoun :D

    OdpovědětVymazat