čtvrtek 21. srpna 2014

Zákaz nakupovania pre Barcelonu potvrdený

FIFA zamietla odvolanie Barcelony proti trestu za porušovanie pravidiel pri transferoch hráčov do 18 rokov. Katalánsky klub tak nebude môcť nakupovať posily v dvoch nasledujúcich prestupových oknách. Angažovať nových hráčov bude môcť najbližšie až v januári 2016.

Disciplinárna komisia celosvetovej futbalovej generácie potrestala Barcelonu za porušenie pravidiel pri prestupoch mladých hráčov v desiatich prípadoch. Klub podal odvolanie, ktoré malo odkladný účinok, a tak ešte mohlo toto leto posilňovať. Prišiel napr. uruguajský útočník Luis Suárez, nemecký brankár Ter Stegen, zo Sevilly chorvátsky stredopoliar Rakitič a konečne aj niekto do obrany - Mathieu a Vermaelen.

FIFA však trest potvrdila a okrem zákazu aktivity na hráčskom trhu dostal španielsky klub peňažnú pokutu vo výške 450 000 švajčiarskych frankov.

Potvrdený bol aj trest pre španielsku futbalovú federáciu RFEF. Aj táto inštitúcia musí platiť (500 000 švajčiarskych frankov) a urobiť úpravy v kontrole a systéme prestupov mladých futbalistov.

Barcelona prípad ešte posúva pred Športový arbitrážny súd (CAS), ale takisto sa hovorí o jej zvýšenej aktivite pri naháňaní posíl, aby sa aspoň trochu predzásobila. Tak uvidíme, či sa stihne aspoň niekto zo spomínaných mien, ako sú Koke či Cuadrado.

2 komentáře: