středa 26. listopadu 2014

Lionel Messi vstúpil streleckým rekordom aj do histórie Ligy majstrov

Po víkendovom streleckom ovládnutí španielskej La Ligy sa Messi hneď v najbližšom možnom zápase prebojoval  do čela kanonierov LM.

Španielske veľkokluby Real Madrid a Barcelona očarúvajú Európu, a to hlavne vďaka svojim ústredným osobnostiam a ich gólom. Kým portugalský šutér Realu Cristiano Ronaldo strieľa góly ako na bežiacom páse, argentínsky útočník Barcelony Messi sa rozstrieľal včas, aby zažiaril na vrchole historických futbalových rebríčkov.

Po prekonaní Telma Zarru v Primere padol Messimu za obeť ďalší legendárny španielsky strelec, ktorý v pohárovej Európe dával góly za Real Madrid a Schalke 04. Jeho meno znie Raúl González Blanco a jeho strelecké konto v LM zahŕňa 72 presných zásahov.

Messi ich má po stretnutí skupinovej fázy LM v cyperskej Nikózii proti APOEL-u pri svojom mene zapísaných 74. Rovnako ako v ligovom súboji netrocháril a predviedol sa hattrickom. V pohárovej súťaži to už bol jeho piaty, čo je ďalší rekordný počin v jeho podaní.

Argentínska žijúca legenda vyjadrila radosť nad získaním rekordu, rešpekt k Raúlovi, ale zdôraznila hlavne dôležitosť troch bodov pre svoj klub. „Som šťastný, že som prekonal takého fenomenálneho hráča, akým je Raúl, ale naozaj dôležitý je fakt, že naše góly nás približujú k finále do Berlína, kde môžeme zabojovať o trofej. Budeme o to ďalej bojovať. Všetkým posielam objatie,“ nechal Messi odkaz na sociálnej sieti.

Okrem jeho troch gólov Barcelona v utorkovom víťaznom súboji (4:0) oslavovala aj premiérový gól Uruguajčana Luisa Suáreza v jej drese.

Rekordnú čiarku si pripísal aj Xavi. V druhom polčase vystriedal na ihrisku Rakitiča. To znamenalo jeho 145. štart v LM, a teda prekonanie ďalšieho španielskeho hráča - Ikera Casillasa. Brankár Realu Madrid ho mohol znova dobehnúť už v stredu v Bazileji v ďalšom dueli LM Madridčanov. Nastúpil však Keylor Navas. Tak možno nabudúce.

Ďalší z futbalových zdrojov k Xavimu uviedol, že je prvým hráčom histórie, ktorý dosiahol métu 100 víťazných zápasov v európskej súťaži.

Ďalším streleckým protagonistom európskeho pohárového utorka bol argentínsky útočník anglického Manchestru City Sergio Agüero. Ďalší argentínsky hattrick znamenal obrat v zápase Citizens s Bayernom Mníchov (3:2).

Talianska dlhoročná opora AS Rím – Francesco Totti zase posunul hranicu najstaršieho strelca najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. Na pôde ruského CSKA Moskva (1:1) skóroval vo veku 38 rokov a 59 dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat