čtvrtek 19. března 2015

V Lige majstrov dominuje Španielsko


Už tretí rok po sebe má španielsky klubový futbal trojnásobné zastúpenie v štvrťfinále Ligy majstrov.

V roku 2013 sa spolu s Barcelonou a Realom Madrid dostala do osmičky najlepších Málaga. Minulý rok ju vymenil madridský zázrak menom Atlético.

Také isté španielske zloženie sa predstaví v štvrťfinálových bojoch európskej pohárovej súťaže číslo 1 aj tento rok, rok po madridskom finále v Portugalsku.

Obhajca trofeje Real Madrid, zdolaný finalista Atlético aj "znovuzrodená" Barca písali v osemfinále svoj vlastný zaujímavý príbeh.

Kráľovský madridský klub po postupovej prehre 3:4 so Schalke 04 na Santiago Bernabéu nemilosrdne vypískali vlastní fanúšikovia.


Atlético historicky prvýkrát zvládlo na európskej scéne penaltový rozstrel a vyradilo ďalší nemecký klub - Leverkusen.


Barcelona ukázala priepastný rozdiel medzi anglickým majstrom a španielskou špičkou. Po výhre v Manchestri bombardovala City na Camp Nou. Gól sa síce podarilo streliť len Rakitičovi, lebo Hartovi v bráne sa, naopak, podarilo odvrátiť aj to, čo sa nedalo, ale na pohladenie futbalovej duše sa stačilo pozerať na Messiho a jeho umelecké kúsky s loptou.


Ďalšie dva anglické kluby ostali na francúzskom štíte. PSG si zašlo na londýnsky Stamford Bridge pochovať Mourinhovu Chelsea a Monaco si doma zubami-nechtami uchránilo postup na úkor londýnskeho Arsenalu.

V piatok v Nyone bude v žrebovacom osudí predsa len aj jeden nemecký zástupca, Guardiolov Bayern Mníchov. Štvrtého nemeckého osemfinalistu - Borussiu Dortmund vyradil taliansky Juventus. Poslednou zastúpenou krajinou bude Portugalsko a jeho FC Porto.

Španielska nadvláda v tejto fáze LM je teda jasná a v európskej štvrťfinálovej spoločnosti sa ocitne ešte jeden člen La Ligy, a to buď Villarreal alebo v EL lepšie rozbehnutá Sevilla.

Žádné komentáře:

Okomentovat