úterý 17. března 2015

O ďalšej zmene ne „bedni“ a otváraní skóre jedenástkami – Zhrnutie 27. kola Primera División

Nový Pichichi – Leo Messi

Madrid ustúpil z pozícií. Po tom, ako sa pred Real dostala v tabuľke Barcelona, po 27. kole už okupuje tretiu priečku miesto Atlética Valencia.

V októbrovom 8. kole La Ligy vyhrávali tímy „na nulu“. Okrem dvoch prípadov, keď domáci prehrali 1:2 - Real Sociedad a Córdoba. V odvetnom kole to vyšlo skoro tak isto. Porazení skórovali len v dvoch prípadoch. 1:2 podľahla Celta doma Athleticu a 1:3 Granada vo Vallecas, hoci vyhrávala. Presná polovica tímov v tomto kole neskórovala. Na rozdiel od 8. kola boli bodovo aj gólovo úspešnejší domáci. 8. kolo: 13:16, 4-1-5, 13:13, 27. kolo:17:11, 5-2-3, 13:6. V 4 zápasoch padol úvodný gól z jedenástky.
 
Valencia - Deportivo 2:0, 8. kolo: Deportivo – Valencia 3:0


Valencia v piatok odštartovala kolo výhrou 2:0 gólmi Pareja z jedenástky a Alcácera. Vrátila tým prehru Deportivu, ale hlavne sa dostala na tretie miesto pred Atlético a vytvorila naň tlak, ktorý (na druhý deň) colchoneros neustáli.

Parejovi to strieľa.

Espanyol - Atlético 0:0, 8. kolo: Atlético – Espanyol 2:0

Madridčania cestovali na barcelonsko-madridské derby na Cornellá El-Prat. Atléticu sa však nadarilo premeniť svoju snahu na gól a po vylúčení Mirandu na konci prvého polčasu si muselo poradiť v oslabení. Gól nedostalo, ale ani nedalo.

Loptu boxuje Casilla.

Eibar - Barcelona 0:2, 8. kolo: Barcelona – Eibar 3:0


Barcelona s (pre istotu) vykartovanými krajnými obrancami a „záložnou“ stredovou formáciou zvládla zápas na Ipurúe. Vyhrala a nikto sa nezranil. Čiastkové ciele splnené. A splnenie túžby vstupovať do El Clásica ako líder zabezpečili góly Messiho. Prvý bol ďalším nácvikom jedenástky, tentoraz úspešným už na prvý pokus, a to za ruku domácich. V priebehu zápasu vybehol na hraciu plochu Xavi. Nastúpil tak ako culé na svoj 750. zápas. Aktualizovať sa musel rebríček strelcov Primery. Messi odskočil Ronaldovi.

Spoločná oslava

Rayo - Granada 3:1, 8. kolo: Granada – Rayo 0:1

Granada začala vo Vallecas veľmi dobre. Už v 8. minúte skóroval Jhon Córdoba. Domáci sa však stihli zmobilizovať a od 65. minúty druhého polčasu stihli dať tri góly. Dva z nich Bueno a skóre uzatvoril Embarba. Granada je tak naďalej v zóne zostupu.

V prvom polčase to Buenovi ešte nepadlo.

Celta Vigo - Athletic 1:2, 8. kolo: Athletic – Celta Vigo 1:1


Athletic si pripísal už svoju štvrtú výhru v rade. Aj v tomto zápase sa skóre otváralo strelou zo značky pokutového kopu. Úspešným exekútorom bol Aduriz. Druhý gól dal po polhodine hry San José. Na začiatku druhého dejstva sa však strelec prvého gólu zranil a na jeho konci bol strelec druhého vylúčený. Odchod útočníka Aduriza z ihriska bol citeľný. Útočiť začali domáci. Jeden presný zásah Larriveya však na body nestačil.

Aduriz premieňa jedenástku.

Almería - Villarreal 0:0, 8. kolo: Villarreal  - Almería 2:0


Villarreal očaril v zápase na Santiago Bernabéu – hrou a napokon aj ziskom bodu. V domácom pohári sa mu už nepodarilo zaskočiť Barcelonu a v Európskej lige podľahol na Madrigale Seville. V nedeľu na obed sa mu nezadarilo ani v La Lige. Zostupom ohrození domáci bojovali ako levy, aj po vylúčení svojho krajného obrancu Costu. Ponorka to nevyužila a po červenej pre Giovaniho Dos Santosa sa sily vyrovnali. Vyrovnane to skončilo aj na ukazovateli skóre.

Lopta v rukách Asenja. Útočník Almeríe Hemed nič nezmohol.

Málaga – Córdoba 2:0, 8. kolo: Córdoba – Málaga 1:2

Málaga si povedala, že pomoci bodovo chudobnejším bolo dosť a poslednej Córdobe uštedrila ôsmu prehru v rade. V druhej štyridsaťpäťminútovke skórovali Juanmi a Amrabat.

Hráči Málagy po góle Juanmiho

Sevilla – Elche 3:0, 8. kolo: Elche – Sevilla 0:2

Sevilla už vyše roka doma neprehrala. Činí to už 29 stretnutí. Jej poslednou obeťou bolo Elche. Opäť sa začalo jedenástkou. Premenil ju Bacca a ešte v prvom polčase pridal aj druhý gól. Tretí gól doplnil Gameiro.

Niekoho zrazí na kolená šťastie, iného smútok.

Real Madrid – Levante 2:0, 8. kolo: Levante - Real Madrid 0:5

Real si v treťom kole po sebe už nezavaril a duel proti Levante zvládol. Dvojgólovým a teda jediným strelcom stretnutia bol Gareth Bale.

Casillas zasadol v 27. kole na lavičku. V bráne bol Keylor Navas.

Getafe - Real Sociedad , 8. kolo: Real Sociedad – Getafe 1:2


Erreala prvý raz v sezóne vyhrala mimo svojho štadióna. Podarilo sa jej to na madridskom Coliseu Alfonso Pérez. Ako jediný strelec je pri víťazstve Realu Sociedad zapísaný jeho bývalý brankár, dnes gólman Getafe – Vicente Guaita. Po centri Granera a hlavičke Iñiga sa totiž lopta odrazila do brány od neho, keď predtým ešte opečiatkovala žrď.

V bráne Baskov stál spoľahlivý Rulli.

Žádné komentáře:

Okomentovat