úterý 28. dubna 2015

O štrnástke a gólových polčasoch - Zhrnutie 33. kola Primera División

V Reale žiari nová hviezda - Chicharito.

Väčšina zápasov tohto kola sa rozhodla v jednom polčase. Až v nedeľu sa odohrali dva súboje, kde padali góly v oboch častiach hry ak nim sa pridal aj pondelkový. Athletic a Atlético  skórovali až v druhom dejstve. Barcelona, Levante a Sevilla zápas vybavili už v prvej štyridsaťpäťminútovke. Celky Málagy a Deportiva pri vzájomnej remíze strelili po góle po polčasovej prestávke.

V 33. kole si domáci a hostia rozdelili body rovnakým dielom: 14:14. 4 razy vyhrali domáci, 4 razy zase hostia a dva duely skončili remízou. V strieľaní gólov boli usilovnejší domáci: 14:9.Z porazených skórovala len Celta Vigo.

14 je aj číslom, ktoré označuje kolo, v ktorom sa terajší súperi stretli v La Lige prvý raz a, div sa svete, aj bilancia 14. kola je presne taká istá: 14:14, 4-2-4. Len padlo trocha viac gólov: 19:10.

Córdoba - Athletic 0:1, 14. kolo: Athletic – Córdoba 0:1

Z piatkových súperov sa jeden približuje do Európy a druhý do Segundy. Domácim nestačil ani ďalší výborný výkon Juana Carlosa v bráne, lebo hosťom stačil na výhru jeden gól Beñata.

Strelec Beñat

Espanyol - Barcelona 0:2, 14. kolo: Barcelona - Espanyol 5:1

Barceonské derby zvládol lepšie líder tabuľky. Dominoval jasne. Góly si pripísali dvaja muži útočného tria – Neymar a Messi, hoci ten druhý menovaný z ofsajdu. Pericos sa veľmi nechytali ani keď ich bolo o jedného viac. V druhom polčase totiž videl červenú Jordi Alba.

Oslava gólu v barcelonskom podaní. Väčšinou trocha kolektívnejšia ako v Reale.

Atlético - Elche 3:0, 14. kolo: Elche – Atlético 0:2

Pre ďalšieho favorita to znova zariadil osvedčený snajper. Znova exceloval Griezmann. Francúzsky útočník skóroval dva razy. Medzi jeho góly sa vopchal s presnou strelou Raúl García, ale stálo to za to.

Keď sa darí, tak sa darí.

Getafe - Levante 0:1, 14. kolo: Levante – Getafe 1:1

Tri zlaté body si pripísali zverenci Lucasa Alcaraza, hrajúci o záchranu, na Coliseum Alfonso Pérez. Vystrelil ich výstavnou hlavičkou Víctor Casadesús.

Pablo Franco a Casqueros - elegancia na lavičke Getafe na body nestačila.

Real Sociedad - Villarreal 0:0, 14. kolo: Villarreal – Real Sociedad 4:0

Tu sa gól nepodaril ani v jednom polčase. Víctor Ruiz síce poslal loptu do siete, ale gól správne nebol uznaný. V najlepšom svetle sa tak predviedli gólmani – domáci Rulli aj Asenjo v bráne ponorky.

Títo elegantní tréneri si body delili.

Málaga - Deportivo 1:1, 14. kolo: Deportivo – Málaga 0:1


Každý chvíľku ťahal pilku a deľba bodov je viac-menej spravodlivá. Prví skórovali domáci, konkrétne Amrabat. O 13 minút vyrovnal Oriol Riera. Depor získal bod vonku, ale aj tak je momentálne pod čiarou zostupu. Málage sa vzďaľujú pohárové priečky.

Juanmi trafil iba žrď.
 
Almería - Eibar 2:0, 14. kolo: Eibar – Almería 5:2


O záchranu sa už bojuje veľmi zarputilo. Ďalším tímom, ktorý to dokázal, je Almería. Na svojom ihrisku zdolala Eibar a bodovo sa naň dotiahla. Mužstvo vedené Sergim Barjuánom si góly rozdelilo do obidvoch polčasov. Už v 8. minúte skóroval Thievy a v druhom polčase sa presadil z pokutového kopu Verza.

Inštrukcie z lavičky.

Sevilla - Rayo 2:0, 14. kolo: Rayo – Sevilla 0:1

Aj Sevilla kráča. Zdá sa, že pevne za pohármi. Vďaka gólom Iborru a Carriçu v prvom dejstve porazila Rayo a v tabuľke predbehla Valenciu. Potom čakala, ako skončia netopieri v pondelok. Nedočkala sa ich zakopnutia, ale na európsky pohár to stále bohato stačí, hoci nie ten najcennejší.


Už je 1:0.

Celta Vigo - Real Madrid 2:4, 14. kolo: Real Madrid – Celta Vigo 3:0


Na obidvoch stranách a v obidvoch polčasoch sa strieľalo v tomto výbornom stretnutí, hoci v druhej štyridsaťpäťminútovke sa sieť vlnila len raz. Domáci išli do vedenia už v 9. minúte po góle Nolita. Za Real vyrovnal Kroos a gól na 2:1 si pripísala nová madridská hviezda Chicharito. Domáci sa ale nevzdávali a už o 4 minúty vyrovnal Santi Mina. Hostí však znova dostal do vedenia James a v druhom polčase svojich upokojil Chicharito. Celta sympaticky, ale Real víťazne.

 S Chicharitom sa tešia James a Isco.

Valencia – Granada 4:0, 14. kolo: Granada – Valencia 1:1

Netopieri si ľahko poradili s Granadou a v tabuľke sa opäť zaradili pred Sevillu a za Atlético. Dva kúsky zo 4 padli v prvom polčase. Prvým strelcom bol Javi Fuego a druhým z jedenástky Parejo. V poslednej desaťminútovke ešte skórovali Feghouli a Negredo.

Pred pokutovým kopom sa Roberto snažil znervózniť Pareja, ale veľmi sa mu to nepodarilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat