pátek 1. května 2015

O barcelonskej gólovej šou, baskickom mieri, Ronaldovej kyslej tvári a inom - Zhrnutie 34. kola Primera División

Veľká trojka

Po vloženom kole počas pracovného týždňa sa na vrchole tabuľky bez zaváhania udržali Barcelona a madridské celky. Barcelonská líder vyhral najjasnejšie, Real takisto presvedčivo a Atlético tri body zachránilo jediným gólom svojho „navráteného“ syna.

Remízovo zaváhala štvrtá Valencia a bodovo sa na ňu dotiahla Sevilla.

V 15. kole to z pohľadu domácich skončilo na výhry, remízy a prehry tak „systémovo“: 4-4-2. Na body 16:10 a na góly chudobne 9:7.

V odvetnom 34. kole získali domáci aj hostia o bod viac - 17:11 a aj "systém" sa trocha upravil:  5-2-3. Gólovo to bolo lepšie hlavne u domácich: 19:8.

V Bratislave počasíčko, že by ani psa von nevyhnal a aj my dvaja, čo sme boli dohodnutí ísť pozerať Barçu do podniku, sme uvažovali, čo to nenecháme tak. Nenechali sme, objavili sa dokonca ďalší dvaja, jeden dokonca so 4 kamoškami a za odmenu sme mali krásne barcelonské predstavenie.

Barcelona – Getafe 6:0, 15. kolo: Getafe – Barcelona 0:0

Kým v Madride Getafe nedovolilo Barcelone skórovať, na Camp Nou ľahlo popolom. Maroš pred zápasom spomínal, ako tréner Getafe vyhlásil, že má v kádri hráčov, ktorí dokážu zastaviť trio Messi, Neymar, Suárez. Pri prvom góle sa v podstate podarilo... ale len faulom. Zastavený bol Suárez, z bieleho bodu trestal Messi. Nuž a potom sme sa smiali, že aby teda hráčov Barcelony nezastavovali, tak tí strieľali z diaľky. Nevídané, ale úžasné. Utešené góly padali a my sme pri nich od prekvapenia ani oslavne nekričali ako inokedy, len obdivne vzdychali. Dva razy nás ohúril Luis Suárez, raz Neymar, raz Xavi a Messi tiež ešte jeden pridal z hry – jediný v „oddychovom“ druhom polčase. Barcelona si pri góloch zahrala hru: kto jeden dá, na ďalší nahrá.

Trio Messi, Luis Suárez a Neymar nebolo zastavené. Naopak, dalo spolu už 102 gólov a MSN sa tak rekordne zapísali do histórie Barçy.

Po takých góloch sa to objíma.

Athletic - Real Sociedad 1:1, 15. kolo: Real Sociedad – Athletic 1:1


Baskické derby opäť skončilo zmierlivo. Viedli domáci. Aj v Bilbau sa začínalo meniť skóre penaltou. Premenil ju Aduriz a vinník Mikel González bol ešte aj vylúčený. Levy však presilovku nevyužili. Naopak, po hodine hry vyrovnal De la Bella.

Prostredie na San Mamés

Levante – Córdoba 1:0, 15. kolo: Córdoba – Levante 0:0

Po tomto zápase sú už domáci takmer zachránení a hostia takmer „spadnutí“. Rozhodol o tom gól Davida Barrala z konca prvého polčasu.

Radosť Barrala, sklamanie Deivida.

Celta Vigo – Málaga 1:0, 15. kolo: Málaga – Celta Vigo 1:0


Na šance bol súboj v podstate vyrovnaný, ale na gól možnosť premenil len Nolito. Celta tak oplatila Málage prehru z 15. kola, bodovo sa priblížila k svojmu súperovi a ostáva v hre o 7. miesto.

Tip-top šatňa hostí. Určite by to ale vymenili za body.

Eibar – Sevilla 1:3, 15. kolo: Sevilla – Eibar 0:0

Sevilla ani v 34. kole nezaváhala a svojou výhrou opäť vytvorila tlak na Valenciu pred jej zápasom. Už do 15. minúty dva razy skóroval Bacca. Hoci v druhom polčase znížil Piovaccari, na konečných 3:1 pre hostí skóroval o 13 minút Reyes.

Eibar sa ďalej trasie o laligovú príslušnosť.

Aj Sevilla má (skoro) stále čo oslavovať.

Real Madrid – Almería 3:0, 15. kolo: Almería – Real Madrid 1:4


Merengues porazili na Santiago Bernabéu Almeríu o tri góly, rovnako ako u nej. Teraz jej však ani raz nedovolili skórovať. Ale o jeden gól vo svojej sieti sa Almería pričinila sama. Dos Santos si dal vlastný, resp. ukradol ho Cristianovi. Pred ním parádnym banánom skóroval James a po ňom – v poslednej desaťminútovke ukradol Cristianovi gól aj vlastný spoluhráč Arbeloa. Ronaldo to niesol očividne veľmi zle.

Takto sa kradnú góly.

Elche – Deportivo 4:0, 15. kolo: Deportivo – Elche 1:0


Zápas na štadióne Martínez Valero patril jednoznačne domácim. Gólovo sa presadil už v 6. minúte Jonathas, v prvom polčase ešte z jedenástky Lombán, v druhom Pasalic a na záver vydareného súboja pridal štvrtý Rodrigues.

Deportivo nebodovalo naplno už 12 kôl po sebe, ale ešte ostáva mimo zónu zostupu – v tých tabuľkách, v ktorých už odpočítavajú tri body Almeríi (kvôli dlhu).

Fabricio zabránil ešte väčšiemu debaklu.

Villarreal – Atlético 0:1, 15. kolo: Atlético – Villarreal 0:1

Keď som bola vonku s Atlétmi, zdalo sa mi, že do konca ligovej sezóny sa najviac boja Villarrealu. Teda okrem Milana. Ale ani ten asi netušil, že záchrancom colchoneros na Madrigale sa (chladnokrvne) stane El Niño. Trafil sa ako striedajúci hráč – po „slalome“ v 74. minúte.

Veľké negatívum zápasu je vážne zranenie Asenja v posledných minútach. Gólman, ktorému roztrhnuté kolenné väzy  pribrzdili kariéru práve v Atléticu a zranenie kolena utrpel aj v Málage. Teraz si roztrhol väzy v kolene aj v drese ponorky.

Cholo aj Marcelino s rukami vo vreckách, ale určite aj s napätím.

Rayo - Valencia 1:1, 15. kolo: Valencia – Rayo 3:0

Valencia vo Vallecas prvý polčas prehrala. Za Rayo skóroval v 19. minúte Embarba. Keď sa v druhom polčase porúčal z ihriska obranca Raya Morcillo, Valencia to o pár minút využila na vyrovnanie. trafil sa opäť kapitán Parejo. V 77. minúte prišli o jedného muža aj netopieri. Červenú dostal Rodrigo. Na výsledku sa už ale nič nezmenilo. Valencia vďaka nemu stratila v tabuľke náskok pred Sevillou.

Parejo oslavuje golazo.

Granada - Espanyol 1:2, 15. kolo: Espanyol – Granada 2:1

Na pokraji KO je predposledná Granada. Ďalšiu prehru utrpela doma. Po góle Sergia Garcíu síce ešte vyrovnal Mainz, ale víťazný gól dal pár minút pred koncom Montañés.

Prvý gól padol tesne pred prestávkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat