pátek 10. dubna 2015

O zachovaní (kľúčových) pozícií - Zhrnutie 30. kola Primera División

Messi a Luis Suárez ozdobili kolo krásnymi gólmi.

V pondelok skončilo jedno a v utorok začalo ďalšie kolo najvyššej ligovej súťaže. A veľa dôležitého sa toho naozaj nezmenilo. Tí (traja) hore vyhrali, tým (trom, resp. až šiestim) dole sa to nepodarilo, a tak sa situácia takmer nijak, a už vôbec dramaticky, nemenila.

Novembrové 11. kolo bolo remízové. Nerozhodne skončilo 6 súbojov, 3 boli víťazné pre domácich a len jeden pre hostí. Gólov veľa nepadlo. Domáci – hostia 12:7.

 V odvetnom kole sa zrodili tri remízy. Všetky mali podobu 1:1. Inak boli úspešnejší hostia. Vyhrali 4 súboje, kým domáci len 3. Na body teda domáci prehrali 12:15. Na góly to tiež nebolo nijak oslnivé; aspoň, že pár ich padlo v záverečných minútach zápasov. Gólovo to bolo napokon medzi domácimi a hosťami nerozhodne - 11:11

Hneď v utorok boli na programe tri stretnutia.

Atlético - Real Sociedad 2:0, 11. kolo: Real Sociedad – Atlético 2:1

Atléti začali ešte expresnejšie ako v predchádzajúcom kole a zápas vybavili ešte rýchlejšie. Nechcene nápomocní im boli aj hostia, keďže prvý gól zápasu bola „trefa“ do vlastnej brány – smutným strelcom bol Mikel González a odohralo sa to už v 2. minúte. V 10. zaznamenal svoj ďalší ligový gól Griezmann. Jasná záležitosť pre los Colchoneros.

 
Griezmann, v predchádzajúcej sezóne ešte hráč Errealy, pochopiteľne svoj gól veľmi neoslavoval.

Levante – Sevilla 1:2, 11. kolo: Sevilla – Levante 1:1

Aj Sevilla to na Ciutat de Valencia vybavila už v prvom polčase, a to gólmi Gameira a Reyesa. Levante v druhej polovici len znížilo vďaka gólu Kalu Ucheho.

Emeryho tím sa bodmi z tohto zápasu dotiahol na Valenciu a ostávalo mu len čakať, ako si los ché budú počínať vo štvrtok na San Mamés.

Sergio Rico, mladý gólman v bráne Sevilly miesto zraneného Beta, chytá volej El Zhara.

Eibar – Málaga 1:0, 11. kolo: Málaga – Eibar 2:1

Eibar konečně zabral J Taky už bylo načase © tunak. Predtým vyhral pred dlhými 11 zápasmi – 10. januára nad Getafe. Jediný gól zápasu strelil v 53. minúte Arruabarrena. Predtým mu už jeden rozhodcovia neprávom odobrali.

Arruabarrena oslavuje gól. Tento však ešte neplatil.

Barcelona – Almería 4:0, 11. kolo: Almería – Barcelona 1:2

Fanúšikovia Barcelony verili, že domáci súboj s Almeríou bude jednoduchší ako ten predchádzajúci ligový vo Vigu. No, o niečo bol, ale bolo treba opäť trošku čakať a tŕpnuť (aj v podniku pri dobrých pizza tyčinkách), kedy to tam už padne. Messi v 33. minúte krásnou technickou strelou poslal odkaz, prečo sa oplatilo čakať. Almería sa ďalej usilovala hrdinsky vzdorovať. Barça to nemala jednoduché, ale aj ďalšími vydarenými druhopolčasovými gólmi potešila svojich priaznivcov. Gól si zapísal peknou zatočenou strelou Luis Suárez, po ňom peknou hlavičkou Marc Bartra s v nadstavenom čase opäť Luis Suárez ešte využil nezištnú Pedritovu prihrávku pred prázdnu bránu.

Na trénerskej lavičke hostí sedel už nový muž, vďaka „hrátkam osudu“ bývalý hráč Barcelony – Sergi Barjuán.

Sergi na lavičke Almeríe.

Deportivo – Córdoba 1:1, 11. kolo: Córdoba – Deportivo 0:0


Na pos.aného aj hajzeľ spadne, ako sa u nás hovorí. Keď sa už posledný tím La Ligy na Riazore konečne blížil k prepotrebným trom bodom, strelec jeho gólu Florin sa v momente zmenil z oslavovaného hrdinu na toho smutného. V závere stretnutia si totiž dal vlastný gól.

Niežeby bolo Deportivo na tom veľmi dobre, ale tesne nad zostupovou zónou predsa len lepšie ako Córdoba.

Pre Florina to bolo dobré aj zlé.

Granada - Celta Vigo 1:1, 11. kolo: Celta Vigo – Granada 0:0

Ďalší silno namočený tím, v tabuľke len o jedno miesto nad Córdobou, takisto prišiel v závere o výhru. Viedol už od 3. minúty gólom Roberta Ibáñeza a vedenie držal aj v oslabení, keď že na konci prvej časti zápasu bol vylúčený stopér Granady Murillo. V 93. minúte vyrovnal za Celtu Bongonda.

Sladký začiatok... a trpký koniec.


Rayo Vallecano - Real Madrid 0:2, 11. kolo: Real Madrid – Rayo Vallecano 5:1

Hoci Real v minulom kole bez problémov zničil Granadu, nečakalo sa, že madridský mestský súboj s Rayom preň bude ľahký. A ani nebol. Rayo predvádzalo výbornú hru, len gól nedokázalo dať. Ten dali hráči Realu, keď sa pozviechali v druhom polčase. Gólovo zachraňovali Ronaldo a James.

V bráne Raya bol Cobeño. Nahradil Cristian, ktorý sa zranil v rozcvičke pred zápasom.

Athletic – Valencia 1:1, 11. kolo: Valencia – Athletic 0:0

Na štvrtok ostali ešte tri súboje. Prvý odohrali Athletic a Valencia. V 60. minúte oslavoval v Plkátku golazo De Paula aimar. Potom sa rozčuľoval nad červenou pre Otamendiho a potm nad vyrovnávajúcim gólom Aduriza v nadstavenom čase. Oslavovali ho tunak a Txapeldun, hoci padol z ofsajdu.

Netopieri teda napokon odskočili Seville aspoň o bod. Athletic je ôsmy.

 

Piatti musel odstúpiť z hry kvôli zraneniu.

Elche - Getafe 0:1, 11. kolo: Getafe – Elche 0:0

Aj na štadióne Martínez Valero padol gól v poslednej desaťminútovke. V tomto súboji to bol jediný. Aspoň, že pekný Autorom bol Hinestroza.

Nervóznejší tak ostáva tím Elche.

Jonathas mal gól na kopačkách, ale na ukazovateli skóre neskončil.

Villarreal - Espanyol 0:3, 11. kolo: Espanyol – Villarreal 1:1


Ponorka vybuchla (a utopila sa) v domácom súboji s Espanyolom. Dominanciu pericos potvrdil dvomi gólmi Caicedo a jedným Víctor Sánchez.

Caicedo sa činil.

Žádné komentáře:

Okomentovat