středa 10. června 2015

Keby sa počítali iba "španielske góly", Real Madrid by vypadol z Primery


Pichichim nedávno skončenej sezóny španielskej Primera División sa stal Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Keby sa brali do úvahy iba góly španielskych futbalistov, vyhral by Aritz Aduriz z Athleticu a klub z Bilbaa, spoliehajúci sa iba na baskických hráčov, by miesto Barcelony kraľoval aj celej súťaži. Takže keby bolo keby:
 
Real by nemusel za 89 zo 118 ligových ďakovať Portugalsku, Francúzsku, Kolumbii a Walesu, resp. Cristianovi Ronaldovi, Karimovi Benzemovi, Jamesovi Rodríguezovi a Garethovi Baleovi... lebo by sa zariadil inak. V teoretickej rovine, ktorá by v minulej sezóne "vymazala" cudzincov v španielskom klubovom futbale, by však góly španielskych hráčov nestačili merengues na záchranu. A Barcelone na titul. Katalánsky klub by skončil štvrtý. 

Španielske kvality sa zúročili iba do 14 gólov Realu. Jeho najlepšími domácimi strelcami boli stredopoliar Isco a obranca Sergio Ramos. Každý z nich skóroval štyri razy.

Novému koučovi Rafaelovi Benítezovi bude určite jedno, kde sa zoberú góly, ak sa mu podarí získať s tímom v nasledovnom ročníku ligový titul. Naposledy ho kráľovský klub z hlavného mesta oslavoval v roku 2012.

Najlepší španielsky strelec La Ligy 2014/15 - Aritz Aduriz dal 18 gólov. 

Inak, s 1 009 presnými zásahmi bola táto sezóna španielskej najvyššej súťaže najslabšou od ročníka 2006/07.

3 komentáře:

  1. U tý tabulky si asi někdo vyhrál...
    Jinak díky za zajímavej článek, zlatko.

    OdpovědětVymazat
  2. To je nejaky lizani zadku Pathletic gangu nebo jak to mam chapat?

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná tabulka, ale je tam nějak hodně remíz, většina by asi byla 0:0 :D

    OdpovědětVymazat