neděle 7. června 2015

Dokonalý triumf

Barcelona po výhre 3:1 v berlínskom finále nad Juventusom triumfovala v Lige majstrov. Na svojej ceste za trofejou postupne vyradila víťazov najprestížnejších európskych futbalových líg.

Rakitićov vydarený kúsok už v 4. minúte, Moratova dorážka v 10. minúte druhého polčasu, o 13 minút dorážka na druhej strane z kopačky Suáreza, ktorá znamenala znovunadobudnuté vedenie Barçy a Neymarov zlatý klinec v dlhom nadstavenom čase gólovo ozdobili krásne finále Ligy majstrov 2014/15. Jeho obrazovým výsledkom je ušatý pohár po piaty raz v rukách Barcelony.

Katalánsky tím si pod vedením Lucha Enriqueho pripísal tretí titul sezóny. Úžasné treble zavŕšil na nemeckej pôde. Tu, ale aj na ostatných najhorúcejších pôdach futbalovej Európy, dokázal, že je tým najsprávnejším víťazom tohtosezónnej klubovej súťaže č. 1. 

Už v skupinovej fáze LM boli súpermi blaugranas šampióni domácich líg - francúzsky PSG, cyperský APOEL  a holandský Ajax.

Vo vyraďovacej fáze sa stal prvou obeťou španielskeho zástupcu anglický majster. Vzhľadom na miestami očividný veľký rozdiel v kvalite, sa Manchester City lúčil v osemfinále po prijateľných prehrách - doma 1:2 a na Camp Nou 0:1, keď v Manchestri skóroval za blaugranas Suárez a v Barcelone Rakitić.

Paríž prehral vo štvrťfinále obidva zápasy dvojgólovým rozdielom. V Parku princov porazila Barcelona francúzskeho majstra 3:1 a doma dvomi gólmi Neymara 2:0. Neymar dal gól aj v Paríži a ďalšie dva Suárez.

Semifinále bolo triumfom nad nemeckým majstrom Bayernom pod vedením bývalého superúspešného barcelonského trénera a legendy Pepa Guardiolu. Bolo opäť aj ukážkou obrovskej "trojsily", ktorú má momentálne Barcelona vo svojom útoku. Na Camp Nou premenil svoju genialitu, a rozhodujúci vplyv na zápas, na dva góly Messi. V pridanom čase sa zase trafil aj Neymar. V Mníchove Bayern zabojoval a uchoval si svoju (kvalitnú) tvár výhrou 3:2, ale Neymar si pri nej zapísal ďalšie dva góly.

Finále bolo barcelonskou výhrou nad majstrom talianskej Serie A.

Taliansky šampión vyradil v semifinále španielsky Real Madrid, a to (aj) vďaka gólom madridského odchovanca Moratu, ktorý zdramatizoval aj finálový súboj. Predtým v štvrťfinále pusinky jediným gólom vyradili svojho mestského rivala a úradujúceho španielskeho majstra - Atlético.

Svoju dominanciu na domácej scéne však Barcelona tento rok už dokázala sama - triumfom v La Lige.

3 komentáře:

  1. Dokonaly :D Smazte nekdo ten blabol..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš: Pošlete už někdo ty podvodníky za del Nidem. :D

      Vymazat
  2. Teď už je nad slunce jasné, že zvolení papa Rosella do funkce prezidenta a Bartomeuovo následnictví znamenaly výhru fotbalu a zároveň jeho evoluci, pročež je Barcelona opět o parník před zbytkem světa. Že to mnohým lidem leží v žaludku, je samozřejmost závistivé a nepřející lidské povahy, takže se pouze potvrzuje, že na Mléčné dráze zavládla spravedlnost a tak to má být.

    OdpovědětVymazat