úterý 25. srpna 2015

O gólových suchotách na úvod - Zhrnutie 1. kola Primera División

Nie, ani ty gól nedáš!

Prvého kolo novej sezóny La Ligy je už za nami, ale strelci akoby ešte podriemkávali. Gólov padlo veľmi poskromne. Jeden sa podarilo "ušmudlať" Atléticu aj Barcelone, a vďaka nim svoje zápasy vyhrali. Real Madrid však u nováčika v Gijóne nedokázal skórovať ani raz, a tak si na úvod pripísal iba "rozpačitý" bod.
Už úvodné piatkové andalúzske derby ostalo bez gólov a predznamenalo ligové (ne)dianie kola.

V sobotu gól nepadol vo Vallecas ani na Riazore. Espanyol a Atlético skórovali v úvodných fázach svojich stretnutí a na domáce víťazstvá im tiež stačilo po góle.

V nedeľu sa to gólovo rozbehlo v Levante v druhom polčase. Bohužiaľ pre domácich dva z troch padli do brány ich gólmana Rubéna.Aj na sevillskom štadióne Betisu to vyzeralo na výhru hostí. Domáci však v závere vyrovnali.

Nedeľné gólové trápenie predviedli Barca aj Real Madrid. Barcelona po prehre a remíze v súbojoch Supercopy na tretí pokus porazila Athletic, ale to, aké bolo opäť ťažké gólovo sa presadiť, dokumentuje Messi a jeho nepremenená jedenástka. V ďalšom zápase sa nepresadil ani CR7 a ani žiadny z jeho spoluhráčov. Netreba však zabudnúť pochváliť výborný výkon nováčika Sportingu.

Až pondelok priniesol 4-gólový zápas a Eibar, ktorý mal z Primery vypadnúť (miesto Eibaru zostúpilo napokon Elche kvôli finančným problémom), vyniesol na vrchol tabuľky.
Bilancia kola: domáci - hostia 11 bodov: 14 bodov, 2-5-3, 5:7

Výsledky 1. kola:

Málaga - Sevilla 0:0

Rayo - Valencia 0:0

Atlético - Las Palmas 1:0
Gól:  16. Griezmann

Espanyol - Getafe 1:0
Gól:  3. Salva Sevilla

Deportivo - Real Sociedad 0:0

Betis - Villarreal 1:1
Góly:  87. Rubén Castro - 32. Soldado

Levante - Celta 1:2 
Góly:  54. Verza - 40. Orellana, 76. Iago Aspas

Sporting - Real Madrid 0:0

Athletic - Barcelona 0:1
Gól:  53. Luis Suárez

Granada - Eibar 1:3
Góly:  50. Rochina - 22. Adrián, 35. Escalante, 67. Arruabarrena

Žádné komentáře:

Okomentovat