pondělí 31. srpna 2015

O rozdielnom baskickom úvode sezóny - Zhrnutie 2. kola Primera División

Úspešní šťastní hráči Eibaru

Po dvoch kolách sú v Primere bez straty bodu favoriti - Barcelona a Atlético Madrid, ale spolu s nimi a s lepším zhodným skóre aj Celta Vigo a Eibar.

V piatkovom zápase na Madrigale padli 4 góly. Hoci dva z nich až v závere, úvodný súboj priniesol nádej, že gólovo bude 2. kolo v Španielsku bohatšie ako úvodnmé. Prvým dvojgólovým strelcom sezóny v jednom zápase sa stal domáci Bakambu.

V sobotu sa síce opäť zrodila na Anoete bezgólová remíza, ale potom sa už počet gólov v stretnutiach stupňoval.

Barcelona aj na druhý pokus zvládla len jeden, ale proti Málage, s ktorou v minulom ročníku doma prehrala 0:1, bola vďačná aj za tesnú výhru. A aj za to, že pri skórovaní hviezdnu trojku Messi, Suárez, Neymar musel zastúpiť stopér Vermaelen.

To Real Madrid sa vo svojom druhom vystúpení gólovo rozbehol, hoci aj v jeho drese zatiaľ najväčší kanonier gólovo mlčí. Messi a Ronaldo vraj dávajú ostatným náskok, tak uvidíme dokedy...

Trojku doma udelila Celta Vigo Rayu. Skórovali odchovanci La Masíe.

V nedeľu museli v najvyššej španielskej súťaži prežiť ešte jedno bezgólové zápolenie, a to v Las Palmas. Z nováčikov je zatiaľ jediným tímom, čo už skóroval, Betis. Las Palmas má však rovnako jeden bod ako Betis a po prídele Realu do siete Sevillčanov aj lepšie skóre ako Andalúzania. Sporting Gijón má za dve bezgólové remízy dokonca 2 body.

Aj druhý sevillský tím dostal v druhom ligovom vystúpení gólovú nádielku. O dva menej ako Betis dostala Sevilla doma od Atlética.

V nedeľu sa hralo aj baskické derby, po ktorom sa baskickí zástupcovia v tabuľke "podelili" neočakávaným spôsobom. Maličký Eibar, ktorý ostal medzi španielskou elitou len vďaka administratívnemu zostupu Elche, totiž zdolal na vynovenej Ipurúe Athletic a s dvomi víťazstvami je na samotnom vrchole tabuľky. Athletic po senzačnom vysokom zdolaní Barcelony v Supercope neočakávane poľavil. V EL prehral v Žiline 2:3 a po výhre 1:0 doma postúpil do skupiny len vďaka gólom na ihrisku súpera. V ligovej premiére si už na Barcelonu nevyšliapol a prehral, a takisto aj v nedeľnom derby. Bez bodu sa krčí na samom dne tabuľky. Neskórovala ešte ani Erreala, no s dvomi bodmi sa nachádza v "strednom pásme."

Athleticu robí spoločnosť na poslednom mieste Getafe, ktoré podľahlo doma Granade.

Valencia ešte takisto nemá v tejto sezóne na konte výhru. Dva razy remizovala, v nedeľu na Mestalle s ronako "dvojremízovým" Deportivom.

Bilancia kola: domáci - hostia 18 bodov: 9 bodov, 5-3-2, 16:7

Výsledky 2. kola:

Villarreal - Espanyol 3:1
Góly:  67. Soldado, 87. a 90.+ Bakambu - 6. Caicedo

Real Sociedad - Sporting Gijón 0:0

Barcelona - Málaga 1:0
Gól:  73. Vermaelen

Real Madrid - Betis 5:0
Góly:  2. a 88. Bale, 38. a 49. James Rodríguez, 47. Benzema

Celta Vigo - Rayo Vallecano 3:0
Góly:  11. a 50. Nolito, 88. Fontás

Eibar - Athletic 2:0
Góly:  34. Saúl Berjón, 61. Adrián González

Valencia - Deportivo 1:1
Góly:  45. Negredo -  39. Lucas Pérez

Sevilla - Atlético 0:3
Góly:  35. Koke, 78. Gabi, 85. Jackson Martínez

Getafe - Granada 1:2
Góly:  79. Lafita - 25. El Arabi, 28. Success

Las Palmas - Levante 0:0

Žádné komentáře:

Okomentovat