čtvrtek 16. ledna 2014

Ideálna jedenástka prvej polovice La Ligy


Zvolení



Čitatelia denníka Marca určili svojimi hlasmi najlepšiu zostavu, aká by sa dala vytvoriť z hráčov, ktorí kopali do lopty v Španielsku v prvej polovici ročníka 2013/14. Najviac sa takých našlo v kádri Atlética Madrid.


V top futbalovom zoskupení by sa zišli šiesti hráči madridského Atlética, dvaja zo susedného Realu, jeden Katalánec, jeden z andalúzsekj Sevilly a ešte jeden zo severného Baskicka, z Realu Sociedad.

Jednou zo silných stránok Simeoneho ekipy je pevná defenzíva. Vďaka nej sa dostala lopta do siete Colchoneros v doterajších 19. ligových kolách ešte len 11-krát, čo je najmenej spomedzi celej spoločnosti, ktorá medzi sebou bojuje v Primere. Práve preto je celá obranná rada v zvolenom tíme z Atlética, vrátane brankára: Courtois, Miranda, Godín a Filipe Luis.

V stred poľa je ďalší rojiblanco: Koke, jeden z kľúčových hráčov Cholovej partie pre ofenzívu. Diego Costa sa mu môže poďakovať za množstvo výborných prihrávok a on aj gólmi ďakuje. Po boku Kokeho sa objavuje Modric, ktorý sa stal motorom kráľovského tímu. Okrem neho sem hlasujúci postavili aj druhého Chorváta, generála Sevilly, Rakitica. Dopĺňa ich barcelonský Cesc Fabregas, nahrávač aj strelec.

Do útoku sa pozbierali traja najlepší strelci La Ligy: Cristiano Ronaldo, Diego Costa a Griezmann, vyjadrené číslom: 51 ligových gólov. 

Najviac hlasov v ankete získal útočník Atlética, Diego Costa.

Zdroj: Marca 

5 komentářů:

  1. svet je, zdá sa, v poriadku :angel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to už by bylo hodně špatný, kdyby čtenáři Marcy nehlasovali pro hráče madridských klubů :)

      Vymazat
    2. horšie je, že Marca i AS poznajú len jeden madridský klub...

      Vymazat
  2. "Čitatelia denníka Marca"

    dal cist netreba :D

    OdpovědětVymazat