pátek 17. ledna 2014

Nejlepší jedenáctky podle LFP


Ideální jedenáctku prvních utkání aktuálního ročníku La Ligy vydala i oficiální stránka španělské ligové asociace. Experti LFP do ní vybrali 4 hráče Atlética, 2 Villarrealu a po 1 z dalších 5 klubů. Asociace neopomenula ani druhou nejvyšší soutěž, její jedenáctku ovládlo Deportivo se třemi zástupci, ostatní týmy nemají více než jednoho.

V nejlepší jedenáctce nejvyšší soutěže najdeme zástupce sedmi prvních týmu tabulky, v brance je brankář týmu s nejméně obdrženými góly, v útoku se poskládali 3 nejlepší střelci soutěže, nechybí ani s 10 asistencemi nejlepší nahrávač Cesc Fàbregas. Hráči, kteří autory také zaujali zaujali, ale do výběru se nevešli jsou Mikel Rico (Athletic), Alexis Sánchez (Barcelona), Luka Modrić, Pepe (oba Real Madrid) a Javi Guerra (Valladolid).

V jedenáctce Segundy nenajdeme zástupce uchazečů o postup Zaragozy a Las Palmas, naopak vidíme 3 hráče týmů z dolní třetiny tabulky, to jen ilustruje velkou vyrovnanost soutěže. Defenzivu tvoří především hráči týmu s nejlepší obranou - Deportiva. V útoku jsou 2 nejlepší střelci Šćepović a Viguera, ale 3. nejlepší střelec Kike García z Murcie chybí. Potenciálními náhradníky jsou Roberto Canella (Sporting), Gerard Moreno (Mallorca), Jona Mejía (Jaén) a Felipe Sanchón (Girona).

4 komentáře:

  1. Hmm, odborníci si všimli aj iných. Bruno Soriano - tlieskam.

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt je na tom ten Fabregas až tak dobře že je v nejlepsi sestavě ligy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. má stejně asistencí jako novej Iniesta (©Sebyk) a Bruno Soriano dohromady, tak asi jo :D

      Vymazat
    2. Niekedy ho vôbec nevidieť a zrazu nahrá na gól

      Vymazat