čtvrtek 27. února 2014

Plány na omladenie Barcelony


Barcelonské mužstvo potrebuje novú, mladú krv. Španielske médiá pohotovo, viac či menej dôveryhodne, píšu o plánovanom omladení kádra v budúcej sezóne a o tom, že športový riaditeľ Andoni Zubizarreta už pracuje na prestupoch mladých futbalistov a návrate barcelonských odchovancov z hosťovaní.
 Zdá sa, že katalánsky klub bude nakupovať mladých hráčov, tak, ako sa k tomu už odhodlal Real Madrid, a zníži tak vekový priemer svojho prvého tímu. O prvej posile sa hovorí ako o istej, hoci oficiálne potvrdenie stále chýba. Všetko však nasvedčuje tomu, že na Nou Camp príde 21-ročný nemecký brankár Ter Stegen z bundesligovej Borussie Mönchengladbach. Jeho prestupová cena je odhadovaná na 9 miliónov eur.

V poslednej dobe sa v súvislosti s Barcelonou veľmi hlasno spomína meno Alen Halilovic. Chorvátsky stredopoliar má 17 rokov a bol by nákupom pre B-éčko, ale s perspektívou prechodu do prvého tímu v priebehu pár rokov.

V klube vládne veľká spokojnosť s tým, ako si počínajú mladí odchovanci na hosťovaniach, konkrétne 21-ročný Rafinha a 19-ročný Deulofeu.

Mladší Thiagov brat v posledných kolách ohromuje svojimi výkonmi v drese Celty Vigo La Ligu.

„Deulo“ svoje kvality dokazuje v Evertone a ani anglická Premier League nemá prečo šetriť chválou.

Barcelona má možnosť obidvoch si stiahnuť domov, hoci títo futbalisti sa určite chcú vrátiť, len ak by mohli hrať v tíme dôležitú úlohu. V opačnom prípade Barçe hrozí opakovanie „prípadu Thiago“.

Nuž a nemali by sme zabudnúť na meno Denis Suárez. Ofenzívny stredopoliar Barcelony B má 21 rokov a silno klope na dvere prvého mužstva. Odchovanec Celty Vigo sa do katalánskeho veľkoklubu dostal cez Manchester City. Svojimi výkonmi a gólmi dokazuje, že Segundu už prerástol.

Naopak, na odchode je kapitán Puyol, pre ktorého bola Barcelona domovom 14 sezón. Jeho pravé koleno neposlúcha, ako by malo, a preto si Tarzan bude hľadať klub, kde sa nevyžaduje odohranie toľkých zápasov na najvyššej úrovni. Tak to už vo futbalovom svete chodí.

Zdroj: Marca

2 komentáře:

  1. puyol se na to nechysta vykaslat uplne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vraj nie, vyhlasil, ze chce hrat do 40, a este nema ani 36:-) hovorilo sa o USA a potom sa to dementovalo... no, uvidime

      Vymazat