sobota 7. června 2014

Segunda División - závěrečné kolo

Vítězem Ligy Adelante se stal Eibar, druhým postupujícím je Deportivo La Coruña.
Dvojice pro play-off jsou Cordoba - Murcia a Las Palmas - Sporting.
Sestupují Hercules, Jaén, Real Madrid Castilla a Mirandés.

Tento víkend se odehraje 42. kolo 2. španělské ligy. Jen 6 týmů z 22 si poslední kolo může užít bez výraznějšího tlaku na výsledek. V plném proudu je také play-off Segundy B.
Eibar a Deportivo La Coruña už mají jistý přímý postup, ale ještě se na dálku utkají v boji o celkové vítězství v Lize Adelante. Lepší výchozí pozici má Eibar, má zatím o bod více a bude hrát v Sorii, přičemž Numancia je jedním ze 4 klubů ve středu tabulky, které už jsou zachráněné a nemají šanci na paly-off o postup. Deportivo by muselo vyhrát v Gironě, kde domácí nutně potřebují výhru k záchraně a doufat v nevýhru Eibaru, protože lepší vzájmné zápasy má baskický klub.

O 4 místa v play-off a šanci na postup bojuje ještě 6 týmů. Momentálně 3. tým, Barcelona B, samozřejmě postoupit nemůže, takže se jí netýká ani play-off. Téměř jisté play-off má Murcia, připravila by ji o něj jen domácí prohra s Castillou a zároveň minimálně remíza Sportingu a výhry Las Palmas, Cordoby a Recreativa. Blízko play-off je i Sporting, jeho šance jsou téměř 90%, jistotu mu dá domácí výhra nad Tenerife, které posledních 6 zápasů prohrálo a je bezpečně ve středu tabulky, ale i například pouhá nevýhra Recreativa. Šance Las Palmas jsou zhruba 75%, mají sice stejně bodů jako Cordoba a Recreativo, ale lepší vzájemnou bilanci s oběma, takže jim stačí kopírovat jejich výsledky. Pravděpodobná je i účast v play-offu Cordoby, která by vyhrála minitabulku 3 týmů, které mají momentálně 60 bodů a s Recreativem má lepší vzájemné zápasy. Murcia, Sporting, Las Palmas a Cordoba tak mají vše svých rukou. Na jejich zaváhání musí čekat přímí soupeři v posledním kole - Recreativo a Sabadell, výhodu domácího prostředí bude mít Sabadell, ale má zatím jen 58 bodů. Recreativu tak může stačit i remíza, pokud Cordoba prohraje doma s Mallorcou nebo Las Palmas s Ponferradinou, v případě výhry v Sabadellu mu pak stačí proha Murcie nebo nevýhra jednoho z dalších týmů, bojujících o play-off. Sabadell může k postupu přiblížit jen vlastní výhra a zároveň prohra Las Palmas nebo Cordoby.

Bezpečně ve středu tabulky jsou Alcorcon, Tenerife, Numancia a Zaragoza.

Naopak jistotu sestupu už má poslední Hercules.
Dalším sestupujícím bude poražený z utkání Jaén - Alavés, v případě remízy pak sestoupí oba, ale ani výhra setrvání nezaručuje. Třetím nejohroženějším týmem je Girona, která také potřebuje vyhru a zaváhání  minimálně 2 týmů na 14 až 18 místě. Castilla už má záchranu ve vlastních rukou, ale výhra v Murcii jistě nebude snadná a remíza, se kterou by se mohli domácí spokojit, by Castille vhledem k tragické bilanci s Mallorcou a Mirandesem stačila jen v případě remízy v Jaénu a zároveň nevýhře Girony, za této situace by však k záchraně stačila i prohra. Také Mallorca a Mirandés potřebují k jistotě vlastní výhru nebo remízu v Jaénu a nevýhru Girony nebo Castilly. Sestup Ponferradiny nebo Luga už je velmi nepravděpodobný, ale není nemožný.

Ve hře o postup do Segundy zůstávají ještě Lleida a Leganés (1. zápas 0:0) spolu s Realem Aviles a Llagosterou (2:0). Druhý postupující pak vzejde z vítězů zápasů Gimnastic - Sestao (1:1) a La Hoya Lorca - L'Hospitalet (2:2).


6 komentářů:

  1. parádny článok :tup najradšej by som bral postup Sportingu späť do Primery, tí mi tam chýbajú :)

    OdpovědětVymazat
  2. btw mať rezervné mužstvo, ktoré skončí tretie (!!!) v Segunde a nebrať z neho žiadneho hráča, to si zaslúži potlesk clap-clap-clap

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. snad tam přestane zaclánět aspoň Castilla, rozehraný to není špatně, Hercules, Jaén, Castilla a Mallorca by byly pěkný sestupy a je i slušná šance, že se to povede

      Vymazat
  3. DeporGang z Sf nepritomen, takze to vezmu za ne, Depor vyborne :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pridávam sa, Rasťo mi volal a nezabudol spomenúť, no mohol by sa aj tu objaviť:-)

      Vymazat
    2. DEPOOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRR!!! :tup :star :h

      Vymazat