pondělí 25. srpna 2014

Simeone dostal trest na osem zápasov


Argentínsky tréner Colchoneros, Diego Simeone, sa dnes od disciplinárnej komisie dozvedel znenie trestu za svoje vylúčenie v odvete Supercopy proti Realu Madrid, hraného v piatok na Calderóne. Pripomeňme, že Cholo si neudržal nervy na uzde v situácii, keď Juanfran po ošetrení márne čakal na pokyn rozhodcov, aby sa mohol zapojiť späť do hry, čo súper Atlética v danej chvíli pretavil v mohutný tlak. Simeone ostro protestoval a štvrtého arbitra počastoval pohlavkom po zátylku, po svojom vylúčení ironicky tlieskal rozhodcom a následne spoza striedačky z tribúny aj napriek upozorneniam naďalej odovzdával pokyny lavičke.

Disciplinárka sa rozhodla konať a v kuloároch sa už pred týmto rozhodnutím šepkalo o exemplárnom treste, ktorý by mal slúžiť ako odstrašujúci príklad. V Španielsku sú totiž funkcionári futbalového zväzu mimoriadne citliví na akúkoľvek kritiku rozhodcov. Všetci však ostali prekvapení po oznámení rozhodnutia – El Cholo dostal osemzápasový dištanc. Disciplinárka to odôvodnila nasledovne: 4 zápasy za udretie rozhodcu, dva zápasy za protesty, jeden za ironický aplauz rozhodnutiu vylúčiť ho a jeden za odovzdávanie pokynov z hľadiska aj po vylúčení. Aj napriek tomu, že sa tento incident odohral počas Supercopy, štyri z osemzápasového dištancu sa vzťahujú aj na ligové stretnutia.

Jeden z priestupkov („napadnutie“ rozhodcu) bol posúdený ako mimoriadne závažný, štyri zápasy sa teda vzťahujú na všetky súťaže, vzhľadom na dátum to všetky budú pochopiteľne ligové. El Cholo príde o zápasy s Eibarom, ďalšie derby s Realom, Celtou a Almeríou. Jeho návrat bude možný až v stretnutí na Pizjuáne s domácou Sevillou. Pripomeňme, že Simeone nebude na lavičke Atlética ani dnes, čo je však z dôvodu piatej žltej karty, ktorú videl v poslednom vlaňajšom kole v Barcelone. Atlético okamžite po zverejnení výšky trestu avizovalo, že voči tomuto rozhodnutiu podá odvolanie, nádej na úspech však v tomto prípade bude mizivá.

Vo futbalovom svete vyvolal osemzápasový dištanc poriadny rozruch, u fanúšikov Atlética pochopiteľne rozhorčenie. Disciplinárnej komisii sa vyhadzuje na oči najmä prípad Mourinhovho napadnutie Tita Vilanovu spred pár rokov, po ktorom dostal portugalský kouč dvojzápasový trest. Najväčšiu polemiku však v tejto chvíli vzbudzuje situácia z rovnakého zápasu, teda z piatkovej odvety Superpohára, tesne pred koncom stretnutia totiž Cristiano pri rohovom kope hostí udrel Diega Godína. Komisia sa tým však odmieta zapodievať, keďže Portugalec za to uvidel žltú kartu, čím to považuje za „záležitosť, vyriešenú počas zápasu rozhodcami“. Lavičke Atlética teda počas nadchádzajúcich zápasov bude šéfovať nemenej temperamentný Germán „Mono“ Burgos.

Zdroj: atleticomadrid.cz

4 komentáře:

  1. to jsou fakt sasci. hlavne ze ronaldo muze dat godinovi pesti (jediny stesti, ze se pere jako holka, jinak by mu fakt moh ublizit) rozhodcimu pred nosem a stejne ho nevysype :D :D proti tomuhle je i ta nase kaprliga cista

    OdpovědětVymazat
  2. justice https://www.youtube.com/watch?v=Wx2ALyBwDt0

    OdpovědětVymazat
  3. "Z dôvodu piatej žltej karty" =D =D

    OdpovědětVymazat
  4. 8 zápasů za 4 přestupky neni zas tolik, jenom je zajímavý, že nejnižší trest dostal za nerespektování vyloučení

    OdpovědětVymazat