středa 10. září 2014

Kauza "se vším všudy"


"Kauza Pedro León" pokračuje. A pokračuje štýlom, že si každý tvrdí svoje - čiže presne to opačné.


Futbalista Getafe, ktorý sa teraz nachádza v patovej situácii a nemôže nastúpiť za svoj klub, v utorok zverejnil ponuku bundesligového Hannover 96. Nemecký klub mal mať o hráča záujem a koncom júla sa vraj oficiálne zaujímal o jeho služby.

Nemecká ponuka nedosiahla výšku hráčovej klauzuly, t.j. 8 miliónov eur. Hannover ponúkal 1 milión a 25 % z jeho budúceho prestupu.

Prezident Getafe Ángel Torres v reakcii nechcel označiť list za falošný, ale tvrdí, že do klubu nikdy nedorazil. Upozornil na fakt, že na liste nie je priložená úradná pečať a telefonický kontakt - údaje, ktoré by oficiálny ponuka od seriózneho obchodného partnera, akým Hannover nespochybniteľne je,
určite obsahovala.

Hráčov zástupca, Pedro Pastor, na oplátku vyrukoval s tvrdeniami, že klub dostal viaceré oficiálne ponuky na získanie Pedra Leóna. Jednou mala byť tá od Hannoveru, ale aj od Sevilly, pri ktorej bol Pedro León ochotný vzdať sa 40 % svojho platu.

Prišiel aj záujem od anglického Evertonu, s ktorým sa však klub takisto nedohodol.

Pedrovi Leónovi Getafe dlží peniaze a ak sa prípad nevyrieši inak, futbalista sa plánuje obrátiť na civilný súd. To, čo si želá najviac, je však určite možnosť opäť hrať.

2 komentáře:

  1. a to by mu ještě mohli dát nějakou výjimku nebo pokud chce na podzim hrát, tak musí jít někam, kde je ještě otevřený přestupový okno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naozaj neviem, Helix. Ledva chápem tomu, čo čítam - na mňa je to moc "právnické" :)

      Vymazat