úterý 28. října 2014

Cristiano Ronaldo kráľom La Ligy


Cristiano Ronaldo z Realu Madrid vystriedal na tróne pre najlepšieho hráča Primery barcelonského Messi.

Portugalský útočník k tomu pridal komentár, že nielen kolektívne, ale on môže aj takéto individuálne ceny, veď každý deň maká na tréningu.

Na gala večere, kde sa oceňovali tí najlepší v minulom ročníku Ligy BBVA Ronaldo zažiaril aj v dvoch ďalších kategóriách. Bol vyhlásený za najlepšieho útočníka a jeho gól do siete Valencie bol takisto ocenený ako "naj".

To najlepší tréner minulej sezóny - Diego Simeone sa hneď chcel o cenu podeliť so svojimi zverencami. Poďakoval Kokemu, Gabimi, Mirandovi, Courtoisovi ... a všetkým, ktorí sa pričinili o vybojovanie titulu pre Atlético Madrid.

Za najlepšieho brankára bol vyhlásený Kostaričan Keylor Navas, ktorý sa v lete presťahoval z Levante na lavičku Realu Madrid. Jeho aktuálni spoluhráči Sergio Ramos a Luka Modrič si v pondelok prevzali ocenenia pre najlepšieho obrancu, resp. defenzívneho stredopoliara. Hlasovanie o najlepšieho ofenzívneho stredopoliara vyhral Andrés Iniesta z Barcelony. Najlepším africkým futbalistom minulej sezóny La Ligy sa stal Yacine Brahimi z Granady. Najlepším Juhoameričanom bol podľa hlasovania hráč Sevilly Carlos Bacca. Cenu fair play dostal takisto zástupca Sevilly, hoci dnes už udomácnený v Barcelone - Ivan Rakitič.Objavom sezóny bol Rafinha Alcantara, ktorý hsťoval zo svojej materskej Barcelony v Celte Vigo.

O ocenených svojimi hlasmi rozhodli po traja zástupcovia klubov, pričom nemohli dať hlas svojim spoluhráčom.

Žádné komentáře:

Okomentovat