čtvrtek 30. října 2014

Raúl mieri do New Yorku

New York Cosmos, klub druhej najvyššej súťaže v rámci futbalového systému USA - NASL, oznámil, že jeho dres oblečie legenda Realu Madrid Raúl González Blanco.

V Amerike by mal Španiel začať hrať v roku 2015, ale takisto pôsobiť aj v mládežníckej akadémii newyorského klubu. V tej sa s ním ráta na plný úväzok, keď definitívne ukončí profesionálnu kariéru ako hráč.

"Celý futbalový svet pozná Cosmos a známych futbalistov, ktorí tu hrali," povedal Raúl o svojom novom klube, za ktorý svojho času nastupoval aj legendárny Brazílčan Pelé. "Títo hráči pomohli rozvoju futbalu v Spojených štátoch amerických a ja sa cítim poctený, že môžem kráčať v ich šľapajach. Verím vízii klubu a som vzrušený, že sa stávam toho súčasťou," dodal.

Raúl odštartoval svoju seniorskú profesionálnu kariéru v roku 1994 v Reale Madrid. V klube z hlavného mesta Španielska prežil 16 rokov, počas ktorých s mužstvom 6-krát vyhral La Ligu, 4-krát španielsku Supercopu a tri razy dvíhal nad hlavu trofej pre víťaza Ligy majstrov. Od merengues odchádzal v roku 2010 ako najlepší kanonier histórie klubu

Pokračoval v nemeckom Schalke 04. V tomto bundesligovom klube zaznamenal 40 gólov v 98 zápasoch . V roku 2011 si sním zahral semifinále Ligy majstrov.

Potom sa vydal do Kataru, konkrétne do klubu Al-Sadd Sports Club. Písal sa rok 2012.

"Samozrejme sme šťastní, že sa k nám pridá hráč jeho kvalít," vyjadril sa o Raúlovi tréner Cosmosu Giovanni Savarese. "Je to hráč svetovej triedy, vďaka ktorému získa náš útok nový rozmer. Jeho vášeň pre futbal a bohaté skúsenosti určite dajú veľa novej generácii Cosmosu, ktorá vyrastie v našej akadémii. Pomôže vybudovať jej štruktúru a systém rozvoja hráčov," prezentoval kouč svoje predstavy o úlohe Raúla v klube.

V španielskej reprezentácii Raúl debutoval v roku 1996. V 102 zápasoch za selección dal 44 gólov. Vypracoval sa do roli jej kapitána. Hral na troch svetových a dvoch európskych šampionátoch. "Dlhý zoznam Raúlových úspechov hovorí sám za seba. Vo svete je uznávaný ako jeden z najväčších hráčov svojej generácie. Sme nadšení, že ho môžme privítať v New Yorku," vyjadril sa funkcionár Cosmosu Erik Stover.

Zdroj: Marca

Žádné komentáře:

Okomentovat