pátek 22. listopadu 2013

Feghouli oslavil postup na MS neúčastí na tréninku


©Marca.com

Sofiane Feghouli se v úterý večer podílel na výhře výběru Alžírska nad Burkinou Faso, která pro jeho zemi znamela zajištění postupu na mistrovství světa do Brazílie. Následující den se ovšem Feghouli, narozdíl od ostatních reprezentantů v kádru Valencie, nedostavil na týmový trénink. V místních médiích se okamžitě začalo spekulovat, že důvodem hráčovi absence byla účast na oslavách postupu. Ve čvrtek dopoledne do tréninkového centra v Paterně dorazil, trénoval však pouze individuálně. Večer pak mělo alžírské ofenzivní eso na programu schůzku s trenérem a prezidentem klubu Později se na oficiálním webu Valencie objevilo prohlášení, které oznamuje, že klub vyslechl zdůvodnění hráčova opoždění od hráče samotného i vedení alžírské reprezentace. Na jejich základě klub uznává, že toto zpozdění bylo způsobeno událostmi mimo Feghouliho kontrolu a celou věc tímto považuje za uzavřenou.

Novináři se snažili do celé aféry zatáhnout i ostatní hráče Valencie, kteří si plnili reprezentační povinnosti. Joao Pereira v úterý odehrál za Portugalsko celý zápas, ve středu však již ve Valencii normálně trénoval, přestože také jeho národní tým zvítězil a postoupil do Brazilíe. Na otázky novinářů odpověděl, že on ve středu trénoval, protože se to od něj jako od profesionála očekává. Odmítl ovšem z Feghouliho dělat obětního beránka. "Lidé by s ním měli mít trpělivost. Dostat se na mistrovství světa je pro Alžírsko velký úspěch", prohlásil Pereira na čtvrteční tiskové konferenci. "Feghouli je mladý. To, co udělal, není správné, ale už se to stalo", dodal portugalský sympaťák.

6 komentářů:

  1. Stačí ráno zavolat šéfovi. "Mám průjem a silné bolesti, sorry dnes to nepůjde."
    Dělám to tak už řadu let.
    Táhnout jej hned k prezidentovi je trapný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni zvyklý, víš jak :D A proto taky nezvládl ani trénink.

      Vymazat
  2. sympaťák se ho teda moc nezastal :D a ostaní Alžířani přijeli včas nebo Granada, Erreala a Getafe z toho nedělají aféru?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dobra otazka :) na marce je clanek o lacenovi a cirpianovi, kde pisou, ze lacen se vratil ve ctvrtek. ale je to tam uvedeny jen tak mimochodem. tak mozna nemelo getafe narozdil od valencie ve stredu trenink? nevim. o tech ostatnich dvou jsem nic nenasel

      Vymazat
    2. spíš prostě a jednoduše Granada, Erreala a Getafe prostě nikoho nezajímá, tak si v médiích nedávají práci s vytvářením aférky ;-)

      Vymazat