pátek 22. listopadu 2013

Quique Sanchez Flores obviněn z nekalého obohacení na přestupu Žigiče


Do potíží se však nedostal jenom bývalý trenér Los Che, ale i bývalý sportovní ředitel klubu z Mestally Miguel Angel Ruiz. Oba jsou obviněni z přijetí částky 725 tisíc eur za přestup Nikoly Žigiče do Valencie.
Srbský čahoun přestoupil do Valencie z Racingu Santander v srpnu roku 2007 a nemalé všimné měli za jeho přesun z Kantabrie vyinkasovat i tehdejší trenér Valencie Quique Sanchez Flores, který u Los Che působil už od roku 2005, a tehdejší sportovní ředitel Miguel Angel Ruiz, který byl v té době na Mestalle na rozdíl od Florese velmi krátce, svoji funkci získal až na začátku léta 2007, kdy nahradil Amadea Carboniho. Tvrzení o obohacení výše jmenovaných mužů přednesl santanderský novinář Walter Garcia v televizním programu Sillas Gol. Údaje, které byly v televizi předneseny, získal Garcia během soudu s bývalým prezidentem Racingu Santander Francisco Perniou, kde ten byl dotázán na určité položky rozpočtu kalábrijského klubu. Pokud se ukážou Garciova tvrzení jako pravdivá, tak dvojici Flores a Ruiz hrozí soud.

Bývalý prezident Racingu Santander přitom ve svém prvním vystoupení u soudu hovořil o Žigičově přestupu jako o akci čisté, jasné a transparentní a dodal, že Racing nemůže vědět, zda v souvislosti s tímto přestupem byly nějaké problémy na straně Valencie. Ovšem postupem času vyšlo najevo, že nejen tento přestup, ale ani jiné skutečnosti v severošpanělském klubu nebyly v letech 2007 až 2011 za vlády Francisca Pernii úplně nejčistší. To se týká krom přestupové politiky například i financí na fotbalovou školu v Brazílii, která však nikdy nespatřila světlo světa, či přímo osobních nákladů Pernii jehož investice 84 tisíc eur do Audi S8 v roce 2010 je hodnocena jako zbytečná a neodůvodněná.

5 komentářů:

  1. quique no... ani by me to neprekvapilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si spíš myslím, že Quique bude jen hlavní mediální tvář té kauzy, ale navrtal ho do toho ten Ruiz, který se to naučil v jednom ze svých předchozích působišť - v 90. letech hádej kde :-D

      Vymazat
    2. ha ha ha, you're so funny!!

      Vymazat
  2. Kdyby vylezly na povrch detaily fotbalových přestupů, to bychom se divily...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak, at nekdo prezkouma jedinej prestup, co delal mendes, a dopadlo by to stejne, ne-li hure. tohle je proste momentalni tvar fotbalu, kterej sam agentum, sportovnim reditelum a dalsi haveti dovolil, aby se delo to, co se ted deje...

      Vymazat