pondělí 18. listopadu 2013

Quo vadis SF.cz?

Jelikož náš mateřský web může každou chvíli natáhnout bačkory, rozhodl jsem se vytvořit pro část jeho komunity tohle dočasné útočiště.

Hlavní otázkou je, jak postupovat dál. Možnost přesunu na již existující web typu EF nebo AF se mně osobně moc nelíbí. Tento provizorní web ale rozhodně nestačí. Systém komentářů je krajně nevyhovující, plkátko taky není nic moc a graficky je to hrůza. Pokud máte nápady, jak tyto věci zlepšit, podělte se o ně. Já se budu pokoušet najít optimálnější řešení, ale moc si na to nevěřím, už tenhle blog je podle všeho nad moje schopnosti v oboru tvorby webu :)

Tolik k technické stránce, co se obsahu týče, já osobně bych měl zhruba takovouhle (čistě moji osobní, prostoru k debatě je tady spousta) představu: V první řadě bude třeba, aby články psalo více lidí, čímž apeluji na vás všechny, abyste zvážili, jestli jednou za čas článkem nepřispět. Stačí kratší články (klidně na úrovni delších expresek), které budou v podstatě jen kvůli možnosti diskuze pod  nimi. Těžko jich bude tolik, jako bývalo na ŠF, ale to se nedá nic dělat. Nízká pracnost by naopak mohla zajistit určitou kontinuitu práce redaktorů. Pro lepši představu zkusím jeden takový článek na ukázku sesmolit hned tady. Samozřejmě pokud bude někdo raději psát delší články, bránit v tom nikdo nebude. Stejně tak budou podporovány blogy, postřehy, názory, zážitky z fotbalových cest atd. Na co bych se naopak vykašlal jsou statistiky, preview a podobné pracné věci, které s sebou sice přináší pro čtenáře větší komfort, ale nakonec se dají dohledat i jinde. Samozřejmostí je plkátko, možná je také nějaká forma foto/videogalerie. Doufám, že při frekvenci 1-2 články denně a živém plkátku by se mohlo podařit udržet tento "ŠF light" při životě. A i kdyby ne a tahle skvělá komunita se měla nakonec rozpadnout, byla by škoda to alespoň nezkusit.

Co si o tomto tématu myslíte vy? Napište mi do komentářů

5 komentářů:

  1. Já bych se klidně pokusila nějaké články sesmolit/překládat, ale španělsky se teprve učím a angličtinu na nějaké úžasné úrovni nemám, takže by to občas mohlo být vtipné :D Určitě bych tu dala tu videogalerii a myslím, že tento blog nevypadá zas tak hrozně ;)

    OdpovědětVymazat
  2. výstižně shrnuto, v podstatě se vším souhlasím, o nějaké články-expresky se klidně pokusím, ale španělsky se ani neučím, takže se budu mu muset spolehnout na jiné zdroje :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud by se nějak obstojně vyřešila fotogalerie, tak bych se pokusil obnovit Pohled na tribuny, možná i na týdenní frekvenci.

    OdpovědětVymazat