čtvrtek 5. prosince 2013

Del Nido odsouzen k sedmi letům vězení


Prezident Sevilly Jose Maria del Nido byl dnes odsouzen k trestu 7 let odnětí svobody za svoji účast v kauze Minutas. Proti původnímu rozsudku soudu v Malaze mu tak byl dnešním výrokem vrchního soudu trest zkrácen o 6 měsíců. Soud odmítl návrh obžaloby na obvinění z padělání dokumentů, které mohlo znamenat další tři roky vězení.

Pro Sevillu to znamená aktivaci plánu B. Del Nido v nejbližší době oznámí svou rezignaci a na nejvyšší pozici se posune dosavadní viceprezident Pepe Castro. Nejdůležitějším člověkem v klubové radě ale bude podle španělského tisku José María Cruz, se kterým se del Nido před několika dny sešel a kterého vidí mimo jiné jako spolutvůrce dřívějších úspěchů Sevilly. Cruz totiž již dříve v klubu na podobné pozici působil, v začátcích del Nidova prezidentství měl údajně na dění na Pizjuanu velké slovo. Postupně ale jeho vliv upadal a i proto se rozhodl odejít. Kromě Castra a Cruze budou v nejvyšším vedení klubu působit Manuel Vizcaíno, José María del Nido Carrasco (syn současného prezidenta) a Monchi.

4 komentáře:

  1. Uvidíme jak se s tím klub popere, každopádně by mohly nastat radikální změny, hlavně co se týče vztahů s Biris. No uvidíme jak se to všechno vybarví..Každopádně GRACIAS EL PRESIDENTE !!!

    OdpovědětVymazat
  2. ty pravnicky terminy jsem prekladal tak nejak od oka, snad se to snese :D

    OdpovědětVymazat
  3. Už zavítala justice i do Španělska :) Hned se budou věci obracet k lepšímu (y)

    OdpovědětVymazat