sobota 7. prosince 2013

Javi Jimenez si spletl Nelsona Mandelu s hollywoodským hercem


Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby, ale občas přinášejí lidem problémy, jak se o tom naposledy přesvědčil brankář španělského Levante Javi Jimenez. Ten chtěl na svém Twitteru vyjádřit soustrast se skonem bývalého prezidenta Jihoafrické republiky Nelsonem Mandelou, ale spletl si ho s hercem Morganem Freemanem.

Mandela zemřel ve čtvrtek ve věku pětadevadesáti let, zatímco o dvě dekády mladší Freeman je stále činným tvůrcem, který se českým divákům nejnověji představí těsně před Vánoci v komedii Frajeři ve Vegas. K jeho největším hitům však patří Vykoupení z věznice Shawshank, Řidič slečny Daisy či Sedm. Brankáře valencijského Levante mohla zmást fyzická podobnost obou mužů, přesto se jedná o monumentální přehmat, kterého si na sociální síti rychle všimlo mnoho lidí, a když si Jimenez uvědomil svoji chybu, tak původní tweet vymazal a napsal nový příspěvek.

Mnoho vrcholových sportovců se přes sociální sítě vyjádřilo ke skonu významného jihoafrického politika Nelsona Mandely, ale tweet brankáře Levante byl jistě v této záplavě unikátním počinem.



6 komentářů: