pondělí 30. června 2014

Desať rokov od debutu Messiho v "antišpanielskom" priateľskom zápase


Dnes kľúčový hráč Albiceleste.

V nedeľu to bolo už desať rokov, čo hviezdny Lionel Messi premiérovo nastúpil v reprezentačnom drese Argentíny. Debut si odbil v narýchlo zorganizovanom zápase Argentíny do 20 rokov proti Paraguaju.

Presnejšie išlo o priateľské stretnutie reprezentácie Albiceleste do 20 rokov proti paraguajskému výberu do 22 rokov, ktoré promptne vybavil prezident AFA (Argentínska futbalová asociácia) Julio Grondona, aby zabránil hrozbe, že „La Pulga“ bude hrať za španielsku repre.

AFE niekto potichučky zvestoval, že do španielskej „sedemnástky“ je povolaný jeden šikovný Argentínčan. Videozáznamy s jeho hrou za mládežnícke kategórie Barcelony ihneď presvedčili pracovníkov najvyššieho argentínskeho futbalového orgánu, že musia zalarmovať tých najpovolanejších.

Sám prezident AFA, Julio Grondona, rýchlo konal a zariadil odohranie oficiálneho priateľského zápasu pod hlavičkou FIFA, a to práve v čase, keď mal na programe zápas aj španielsky mládežnícky výber. Argentína postavila do "prípraváku" svoju kombinovanú reprezentáciu do 20 rokov a Paraguaj poslala svoju „22-ojku.“

Na poloprázdnom štadióne Diega Armanda Maradonu (patriacom klubu Argentinos Juniors) Leo debutoval aj s premiérovým gólom v druhom polčase.

Súboj skončil 8:0 pre domácich. Messi vsietil siedmy gól.  Okrem neho v tomto súboji nastúpili ďalší traja hráči, ktorí aktuálne bojujú na brazílskych majstrovstvách sveta: Garay, Zabaleta a Lavezzi.

Zdroj: Marca

4 komentáře:

  1. jak se povede z takové šaškárny udělat oficiální zápas? a věděl vůbec Messi tom, že je to oficiální? :D

    OdpovědětVymazat
  2. to ti ja neviem. a priateľské vlastne ani nie sú prekážkou hrať potom za inú repre, či? skôr mi to vyznelo, že hral, aby vtedy nenastúpil za tú špan. 17. ale zas aj po mládežníckej repre môže potom nastúpiť za inú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale zas kvôli niečomu šaškovali:-) no veď ono sa tie pravidlá menili

      Vymazat
  3. já myslím, že pokud to je oficiální FIFA přátelák, tak už to překážka je

    OdpovědětVymazat