sobota 5. července 2014

Odchod dvoch hviezd zo scény

 Neymarov bolestivý koniec.

James Rodríguez aj Neymar na svetovom šampionáte v Brazílii dohrali.

Už pred úvodným výkopom druhého piatkového štvrťfinále bolo jasné, že na MS skončí jedno juhoamerické mužstvo a turnaj príde aj o jednu zo svojich hviezd.

Cafeteros boli so svojím pekným futbalom pre šampionát snáď väčším prínosom ako domáci favorit. Kolumbia sa mohla pochváliť aj aktuálne najlepším strelcom turnaja a zatiaľ najsilnejšie žiariacou hviezdou – Jamesom Rodríguezom. Brazília sa spoliehala na domáceho technického miláčika, ktorý tiež aj strieľal góly, krídelníka Barcelony Neymara.

Piatok rozhodoval o tom, pre koho hviezdne chvíle skončia. Vo vzájomnom zápase sa karta obrátila a lepší výkon ako ospevovaná Kolumbia predvádzali divákom Brazílci. Kolumbijčanom sa však podarilo znížiť dvojgólový náskok a tesné skóre 2:1 zabezpečilo napätie až do posledného hvizdu.

Zníženie z pohľadu kolumbijského mužstva zabezpečil práve Rodríguez, opäť najlepších hráč svojich. Z pokutového kopu pridal na svoje konto ďalší gól. Napokon ale musel brazílskemu šampionátu zakývať na rozlúčku. Paradoxne však scénu bojov o svetový futbalový primát musela opustiť aj jej ďalšia hviezda, a to z radov víťazov. Neymara museli vyniesť z ihriska na nosidlách pár minút pred koncom štvrťfinálového súboja po faule obrancu Zunigu. Utrpel zlomeninu tretieho bedrového stavca a to pre neho znamená, že si už na tomto domácom turnaji nezahrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat