středa 16. července 2014

Přestupy a spekulace 16.7.


Nejlepší brankář uplynulé sezony Primera Division se stěhuje do Realu Madrid. Královský klub dnes informoval, že zaplatí výkupní klauzuli Keylora Navase. Kostarický brankář, který na sebe upozornil i na Mistrovství světa, tak vydělá svému dnes již bývalému zaměstnavateli Levante 10 milionů euro. Real se ke koupi Navase rozhodl i bez toho, aby měl Navasův souhlas s celou operací. Podle brankářova agenta Ricarda Cabañasa dokonce madridský celek s Keylorem zatím vůbec nekomunikoval.

"Zatím jsme s nikým z Realu nemluvili, nejsme v kontaktu", prohlásil agent. Real Madrid nyní musí řešit přebytek kvalitních brankářů, kromě Navase má smluvně zavázané také Diega Lopeze a Ikera Casillase. Dá se předpokládat, že minimálně jeden z nich do začátku sezony klub opustí. Podle ankety na webu deníku Marca, které se zúčastnilo přes 35 000 respondentů, by si 68% fanoušků přálo, aby se novou jedničkou Realu stal právě Keylor.


Filipe Luis definitivně posiluje londýnskou Chelsea. Atletico za svého levého obránce vyinkasuje 20 milionů euro. Brazilský bek již dříve oznámil vedení madridského klubu, že jeho přáním je odejít do Premier League. Celá operace bude oficiálně uzavřena po Filipeho úspěšném podstoupení zdravotní prohlídky v novém působišti.


Sami Khedira by mohl zamířit do Arsenalu. Real se s londýnským klubem dohodl na podmínkách přestupu, za německého reprezentanta by do Florentinovy kasy mělo připlout 25 milionů euro. Nyní musí Arsenal najít společnou řeč také se samotným hráčem.


Cristian Tello z Barcelony si vyzkouší portugalskou ligu, na dvouleté hostování zamíří do FC Porto. Portugalský klub zaplatí za zapůjčení hráče 2 miliony euro, za dalších 8 pak může mladého křídelníka získat na trvalý přestup. Barcelona však má možnost během prvního roku hostování tuto klauzuli o trvalém přestupu zrušit.

Žádné komentáře:

Okomentovat